Коледата е възможна с празничния албум на Нора Джоунс

Новите виждания на музикалната звезда задават съвсем различен тон на най-красивото време от годината.

20 ноември 2021

Текст: Тита Найденова

Фотография: Profimedia, Анимато Мюзик/Universal Music Group

Оказва се, че филмите и музикалните албуми с подобна тематика са любими на голям процент от жените, но често са посрещани с недоверие от страна на силния пол. Сигурни сме, че везните ще натежат в обратна посока с вестта, че тази година посрещането на Коледа е мисия възможна с тематичния албум на Нора Джоунс.

57

Певицата, която Уонг Карвай разпозна като своя героиня и й гласува доверие с главна женска роля във филма „Моите боровинкови нощи", е много активна в профила си във Facebook и именно там за първи път оповести плана си да запише коледен албум. Хиляди лайкове и еуфорични коментари с безрезервна подкрепа са причината да посвети цялото си време на тази мечта.

Когато целият свят празнува Хелоуин, тя сюрпризира с новината, че албумът, който мирише на коледни сладки, горещ шоколад и семеен уют, е готов. „Винаги съм обичала коледните песни и настроението, което носят. По време на локдауна през изминалата година компилациите Funky Christmas на James Brown и Christmas Album на Elvis ме вдъхновиха и в началото на 2021-ва започнах работа по създаването на I Dream Of Christmas. Беше изключително забавно и въздействащо", разказва Нора.

Кадифеният й глас и безспорният музикален талант са причината преди повече от двадесет години да сбъдне собствената си мечта със заслужените девет статуетки „Грами", които ознаменуваха появата на дебютния й албум Come Away With Me. Тогава вестник New York Times обяви, че гласът на Нора е като топла хралупа, в която можеш да оставиш всичките си копнежи, а на сутринта да ги откриеш сбъднати.

В нейния личен живот обаче нещата не се случват точно така. Нора преминава през бурни периоди, свързани най-вече с разкриването на самоличността на баща й, индийската музикална легенда Рави Шанкар – личен поход, в който й помагат най-вече нейната полусестра Анушка Шанкар и майка й Сю. За да излекува раните от детството, тя предприема пътуване в Индия, когато баща й е все още жив, и признава, че това е облекчило духа и сърцето й. Много лични и искрени са всички албуми в музикалната й кариера, досега седем на брой (коледният албум е заветната осмица). Такива са и постовете й във Facebook – времената на изолация подсилват необходимостта от близко общуване, което Нора така добре изразява в ноти и пеене. По време на ковид карантината изненадва всички с домашен албум, който лансира в YouTube канала си, в паузите на който признава, че спасението й в този период са децата й. След бурен романс с басиста си Лий Аликзандър, с когото се разделя през 2007-а, Нора намира щастието в обятията на музиканта Пийт Рем, с когото имат две деца.

Коледният й албум е подранил подарък за всички почитатели на най-вълшебния празник в годината, но и напомняне, че все още очакваме Уди Алън да я покани в свой филм. След Селена Гомес („Един дъждовен ден в Ню Йорк") е време Нора Джоунс да разкрие пълния си актьорски талант под вещото ръководство на единствения режисьор в Холивуд, доказал класата си на музикант.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA