Раздават Златните глобуси без публика и официална церемония

Скандалите и противоречията казаха своята дума. Тази година наградният сезон започва със завъртане на 360 градуса.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 януари 2022

Връчването на наградите "Златен глобус" обикновено поставя началото на целия бляскав и пълен с изненади награден сезон, но не и тази година.

По традиция Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд ще запази втората неделя на януари за себе си, но без публика и без официално излъчване по телевизията.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОМИНАЦИИТЕ ЗА "ЗЛАТЕН ГЛОБУС" 2022 СА ЯСНИ

Още миналата година членовете на HFPA се сблъскаха челно с редица противоречия и упреци от страна на широката аудитория, най-вече по отношение на обвиненията в расизъм, корупция, сексизъм и липса на разнообразие.

Разследвания показват, че измежду членовете на Асоциацията няма цветнокожи представители, голяма част от тях действат непрофесионално като "заспиват на прожекции" или вкарват "лични конфликти" с останалите в работния процес. Не липсват и доказателства за получени подкупи, като особено внимание привлече ходът на Paramount Network (продуцентите на "Emily In Paris"), поканили 30 от престижните журналисти и критици за уикенд в Париж с нощувки от около 1400 долара. Впоследствие шоуто получи две номинации.

В разгара на целия пожар Том Круз върна трите си награди, Скарлет Йохансон и редица други звезди коментираха проблема публично, а Netflix, Amazon и Warner Bros. обявиха, че няма да работят с HFPA, докато промените не станат факт. 

Своеобразният бойкот включва липса на червен килим, звездни гости, които да обявяват победителите или публика, като обяснението за последното е ситуацията с развитието на коронавируса.

Предполагаме, че шоуто ще представлява директно обявяване на фаворитите, най-вероятно в livestream, но организаторите обещават да има и фокус върху настоящото им партньорство с NAACP, което ще "увеличи разнообразието, равноправието и приобщаването в развлекателната индустрия".

Реакциите ще бъдат интересни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA