Отлагат връчването и на наградите "Грами"

Най-очакваната церемония в музикалния свят няма да се случи в последния ден от януари.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 януари 2022

Изглежда, че рокадите в наградния сезон ще променят целия му облик. След грандиозните скандали около връчването на Златните глобуси, Националната академия за звукозапис на САЩ обяви, че раздаването на наградите "Грами" също няма да се случи в края на този месец.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИЗНЕНАДИ И РЕКОРДИ В ТАЗГОДИШНИТЕ НОМИНАЦИИ ЗА "ГРАМИ"

Посочената от организаторите причина е "притеснения, свързани с коронавируса", тъй като разпространението на новия вариант на територията на САЩ категорично не предполага големи масови мероприятия.

Членове на екипа потвърждават, че достатъчно артисти и техните мениджъри са изразили нежелание да присъстват, което е накарало членовете на Академията да вземат голямото решение.

Към момента няма официално обявена нова дата, което означава, че или церемонията ще се случи виртуално в даден момент, или ще стане част от холивудския дневен ред в късната пролет.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ЗА НАГРАДИТЕ "ГРАМИ"

Академията направи няколко промени в основните правила, тъй като работи в посока разнообразие и публично представяне на по-широка гама артисти. Съответно броят номинирани в четирите най-големи категории - Албум на годината, Запис на годината, Песен на годината и Най-добър нов артист, където досега имаше по 8 възможни победители, през 2022 г. ще са 10.

Наградата "Грами" за Най‑добър съвременен ърбън албум вече ще носи името Най-добър прогресивен R&B албум в опит да "категоризира по подходящ начин парчетата в този поджанр", както и да признае албуми, които включват всякакви музикални елементи. Категорията Най‑добра рап/вокална колаборация пък се превръща в Най-добро мелодично рап изпълнение, за да "представлява всеобхватността на нарастващите хибридни тенденции" в жанра. В нея са номинирани соло изпълнители и колаборации, които съдържат елементи на R&B, рок, кънтри и електронна музика.

От тази година се премахват и тайните номинационни комитети, които досега диктуваха финалния избор на артистите, а голяма част от досегашните им членове се е наложило да подадат нови молби за участие. Най-много номинации получиха Джон Батиста, Джъстин Бийбър, Doja Cat, H.E.R, Били Айлиш и Оливия Родриго.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA