Клаудия Шифър ни връща в 90-те с новата си книга

Супермоделът изследва отблизо епохата, в която модната индустрия е сред най-висшите форми на изкуство.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 февруари 2022

Клаудия Шифър ни връща обратно в 90-те, разкривайки искрените си чувства за модната индустрия.

Преди броени дни тя представи книгата "Captivate!", която повдига завесата зад иконичната ера с полароидни кадри и специални прозрения за времето, когато супермоделите бяха най-големите звезди под светлината на прожекторите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЛАУДИЯ ШИФЪР - ЖЕНАТА, КОЯТО ДОРИ НЕ Е МЕЧТАЛА ДА БЪДЕ МОДЕЛ

"Деветдесетте години бяха изключителен период. Появиха се млади дизайнери, фотографи, стилисти и художествени директори, но и фризьори, гримьори, които коренно промениха начина, по който виждахме модата и дизайна. Това беше десетилетието, което създаде мен", споделя самата тя при представянето на едноименната изложба в рамките на миналата година.

57

Шифър се спира на въпросното заглавие, защото иска да улови "визуалните експерименти и свободата на изразяване, характеризиращи епохата". Именно чрез тях тя държи да представи различните аспекти на историята, промяната в естетиката и изключително бързо променящата се индустрия.

Виждаме ги в епичните черно-бели кадри на Питър Линдберг, секси попаденията от обектива на Елън фон Унвърт или реалистичните образи на Дейвид Симс. Браво, Клаудия!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA