Ще гледаме филма за Боян Петров и в HBO Max

По-късно през март лентата ще бъде достъпна за гледане в каталога на общо 12 европейски държави.

Фотография: Трий Пикчърс

Документалният филм на Поли Генчева за Боян Петров получи специална телевизионна премиера по HBO навръх националния ни празник, но пропусналите го ще имат още няколко възможности да наваксат.

Следващите излъчвания ще бъдат на 15.03 и 25.03 по HBO, съответно от 11:35 и 14.05 часа, и на 30.03 по HBO3 от 12:00 часа.

57

Кинопремиерата на "Отново съм тук" в България бе в началото на декември миналата година и въпреки късната си поява на голям екран, филмът се нарежда на девето място по зрителски интерес и на осмо по приходи от боксофиса.

На 16 март, след старта на новата онлайн стрийминг платформа HBO Max, "Отново съм тук" ще влезе в специалната селекция със съвременни български филми и ще бъде достъпен в 12 държави.

"Отново съм тук" е филм за живота, работата и личността на алпиниста и учен-зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи поредния си връх. Лентата проследява опита на Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва последният връх в кариерата на алпиниста. Именно там Боян изчезва и въпреки безпрецедентната спасителна акция, не е открит.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ HOT ФИЛМИ, КОИТО ОЧАКВАМЕ ПРЕЗ 2022 Г.

Само месец, след като едва оцелява от блъсване с кола, алпинистът и зоолог Боян Петров започва своето поредно възстановяване и дълга подготовка, за да довърши мечтата си – да качи всичките 14 осем-хилядника. Без допълнителен кислород и 3 пъти преборил рак, Боян вече е изкачил 10 от тях. Сега е ред на световния гигант – Еверест. За тази цел алпинистът стартира своето пътешествие, загрявайки с най-малкия сред 8-хилядниците - "джуджето" Шиша Пангма, номер 11 в неговия списък.

Неочакван обрат на съдбата води до изчезването на Боян само на метри под върха, което налага безпрецедентна междудържавна спасителна акция по въздух и земя между Непал, Китай и България.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA