Създателите на "Наркомрежа" определено притежават Балтимор

Новият оригинален сериал на HBO "Ние притежаваме този град" e дело на Джордж Пеликанос и Дейвид Саймън.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 април 2022

Фотография: HBO Max

Новият сериал на HBO "Ние притежаваме този град" събира за пореден път Джордж Пеликанос и Дейвид Саймън (имената зад "Нюйоркска комбина" и "Наркомрежа"), добавяйки към иначе печелившата комбинация и режисьора Рейналдо Маркъс Грийн ("Методът Уилямс").

"Ние притежаваме този град" описва възхода и падението на оперативната група за проследяване на оръжия към полицейското управление в Балтимор, корупцията и моралния срив, сполетели американския град, в който толерирането на сделките с наркотици е отстоявано за сметка на същността на полицейската работа.

hbo max

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕПРЕМЕННО ГЛЕДАЙТЕ ДЖЕЙМИ ДОРНАН В "ТУРИСТЪТ"

Освен изпълнителните продуценти и ко-изпълнителния продуцент Уилям Ф. Зорзи, "Ние притежаваме този град" обединява голяма част от талантите, познати ни от емблематичния "Наркомрежа". Зрителите ще разпознаят много от лицата в съвсем нови роли - Джейми Хектор, Даръл Брит-Гибсън, Доменик Ломбардоци, Трей Чейни, Дилейни Уилямс, Джърмейн Крауфорд, Ануан Глоувър, Крис Клантън, Нейтън Корбет, Мария Брум, Сюзън Рим и Майкъл Салкони.

Актьорският състав се допълва и от Маккинли Белчър III, Дагмара Доминчик, Роб Браун, Дон Харви, Дейвид Коренсует, Лари Мичъл, Иън Дъф и Лукас Ван Енген.

hbo max

Идеята за сериала се заражда, когато Кари Антолис, бивш изпълнителен директор в HBO, се обръща към Пеликанос с идеята за адаптиране на книгата с разследвания на криминалния репортер Балтимор Сън Джъстин Фентън. След като се запознава с ръкописа, Пеликанос кани своите дългогодишни партньори, а в крайна сметка сериалът бележи тяхното завръщане в Балтимор.

Докато сюжетната линия в "Наркомрежа" е измислена и третира проблемите в полицията, произтичащи от борбата с наркотиците, развиваща се в началото на века, то "Ние притежаваме този град" се занимава със следващото поколение на войната с наркотиците и е базиран на реални случки от периода между 2015-а и 2017 г.

hbo max

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "СТЮАРДЕСАТА" СЕ ЗАВРЪЩА С ПО-МАЛКО АЛКОХОЛ И ПОВЕЧЕ ВЪПРОСИТЕЛНИ

Сериалът показва как липсата на механизъм за отчитане на заловените субстанции довежда до невъзможността на служителите да контролират оперативната група за проследяване на оръжия и до по-нататъшната неспособност да се дисциплинират злоупотребяващите с правомощията си. По време на скандала с GTTF (Gun Trace Task Force) през 2017 г., въпреки че има многобройни индикации за корупция в няколко отделения с цивилни полицаи, датиращи почти десетилетие назад, командирите на полицията в Балтимор вярват, че всяко улично подразделение, което може да внася постоянно оръжия и наркотици, трябва да бъде защитавано.

Първият от общо шестте едночасови епизода вече е наличен в HBO Max. Останалите ще бъдат достъпни всеки следващ вторник.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA