"Стълбището": Мистериозната история, която 100% ще гледаме този уикенд

Колин Фърт и Тони Колет са главните действащи лица в новия проект на HBO Max, обещаващ да е истински шедьовър.

Фотография: HBO Max

Дори да звучи твърде гръмко, твърдението в следващото изречение е абсолютната истина. Утре ще се случи една от най-големите премиери на 2022-ра - тази на "Стълбището" с неотразимите Колин Фърт и Тони Колет.

Базиран на реална история и още по-реален криминален случай, сериалът изследва отблизо живота на Майкъл Питърсън (Фърт), неговото семейство и подозрителната смърт на съпругата му Катлийн Питърсън (Колет), случила се на 9 декември 2001 г. в Северна Каролина.

Стълбището

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕПРЕМЕННО ГЛЕДАЙТЕ ДЖЕЙМИ ДОРНАН В "ТУРИСТЪТ"

Във въпросната декемврийска нощ Питърсън сигнализира, че съпругата му е претърпяла инцидент. Екипът, дошъл на място, я намира мъртва с множество фрактури в дъното на стълбището. Версията на съпруга е, че е паднала сама, но аутопсията веднага поставя под съмнение разказа му. Според доклада Катлийн е претърпяла множество травми на главата и шията. В резултат на това тя кърви до смърт между 90 минути и два часа след настъпването на травмата, а раните и обстоятелствата около случката поставят началото на едно от най-странните съдебни дела в американската история.

Стълбището

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "СТЮАРДЕСАТА" СЕ ЗАВРЪЩА С ПО-МАЛКО АЛКОХОЛ И ПОВЕЧЕ ВЪПРОСИТЕЛНИ

"Това беше уникален опит, тъй като е предизвикателство да изградиш образа на реален герой, който до известна степен е труден за разбиране. Има толкова много материал по случая, документални кадри и интервюта, които Питърсън е давал. Това беше изходната ми точка и не исках да имитирам нещо или да асимилирам неговите маниери", споделя самият Колин Фърт за работата по проекта. "Просто търсих маркери. Чудех се какво можете да разберете за даден човек от начина, по който говори, от начина, по който изразява нещата, чрез езика на тялото. В крайна сметка работата на актьора е това - някой друг е написал думите в сценария, но начинът, по който се казват, може да бъде много красноречив."

В ролите, освен двете звезди под светлината на прожекторите, ще видим още Софи Търнър, Патрик Шварценегер, Майкъл Стълбарг, Жулиет Бинош, Дейн ДеХаан, Оливия ДеДжондж, Розмари ДеУит, Тим Гуини, Винсент Верминьон, Одеса Йънг и Паркър Поузи.

Стълбището

"По-голямата част от сцените не са просто драматизации или пресъздаване на документалния филм и фактите по случая. Бяхме много заинтересовани от това, което се случва до нощта на смъртта на Катлийн и след това, когато няма документални доказателства. Така че наистина не се опитвахме да пресъздадем драматизирано нещо, което сте виждали. Искахме да създадем изцяло нова история", споделя сценаристът и режисьор Антонио Кампос.

Първите три епизода ще бъдат налични в HBO Max утре, последвани от нов епизод всeки петък до големия финал на 10 юни.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA