Просто не пропускайте "Място, наречено Другаде"

Текстът на Яна Борисова следва реална история, която Боряна Братоева и Петър Антонов разказват превъзходно.

С двойна премиера на 25 и 29 май в Младежки театър "Николай Бинев" дебютира "Място, наречено Другаде" - последният текст на един от най-нашумелите съвременни български драматурзи Яна Борисова.

Режисьорът Димитър Коцев – Шошо и великолепните актьори Боряна Братоева и Петър Антонов ни въвличат в изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОТВАРЯМЕ ВРАТИТЕ НА НАЙ-ЛЕГЕНДАРНАТА КНИЖАРНИЦА В ПАРИЖ

Яна Борисова

Действието ни отвежда в сградата, където живее Денис - бивш известен телевизионен водещ с бляскаво минало и тъжно настояще. След драматична любовна раздяла с жената, която той нарича "любовта на живота ми", Денис се оттегля от телевизията и светлините на прожекторите, и се отдава на пиене и самосъжаление.

По стечение на обстоятелствата, в апартамента до него, се нанася младата актриса Мия, която без да се съобразява с нищо друго освен със собствената си потребност да контактува, да споделя и да живее активно, нахълтва в живота на Денис и всичко се променя и за двамата.

Яна Борисова

"Винаги ползвам актьорите като лично вдъхновение. Някой трябва да ми е достатъчно интересен, за да започна да мисля сюжет около него. Така се случи и с "Място, наречено Другаде" - последният ми текст, който се появи много спонтанно от разказ на Петър Антонов, великолепен актьор и мой близък приятел. Той ми разказа история, която включва и Боряна. Двамата са съседи, които не са се познавали. Запознават се много по-късно, разбират, че живеят в един и същи блок, тогава идва пандемията, те я прекарват заедно и стават най-добри приятели. Абсолютно всичко се преживява заедно - от готвене до реване. Всичко е общо и те са толкова близки, че на мен ми се щеше да използвам тази история като основа на драматургия", споделя Яна Борисова в телевизионно интервю, разкривайки своето вдъхновение да създаде това произведение на изкуството.

Яна Борисова

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЮБОВ... ОТ ПЪРВАТА СТРАНИЦА

Музиката в него е дело на изключително талантливия композитор Милен Кукошаров, костюмите са на Елис Вели, определяна като "най-младият награждаван костюмограф у нас", а ние препоръчваме да запазите датата на следващото представление (Борисовата градина, 2 юни, 21:00 ч.) и в никакъв случай да не пропускате това преживяване. Просто триумфално!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA