Maneskin ни изпращат в 90-те със "Supermodel"

Любимата група поднася пример за перфектен синхрон между музика и видео. Гледайте.

Фотография: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Световните рок звезди Måneskin представиха дългоочакваната визуализация към последния си сингъл "SUPERMODEL".

Заснета в Лондон и режисирана от Bedroom Projects и Ben Chappell, кинематографичната визуализация представя Måneskin в стил Gucci. Комбинирайки класически елементи от творчеството на Тарантино и Хичкок, те перфектно улавят пламенното настроение на песента, докато в клипа се развива поредица от катастрофални събития.

"Искахме да отдадем почит на любимите си филми от 90-те години. В песента се опитахме се да уловим историята на енигматичния герой и искахме видеото да отразява това визуално. След като ни хрумна идеята, работихме заедно с режисьорите, за да пресъздадем кадри от най-значимите за нас филми. Толкова се забавлявахме да го снимаме в Лондон, играейки забавни сцени", коментира групата.

"Клипът на Måneskin е проект, вдъхновен от препратките към смесицата от филми от 90-те, като "Run Lola Run", "Reservoir Dogs", Хичкок и малко от Холивуд през 1950-те", споделят Bedroom Projects.

Maneskin

ОЩЕ ОТ GRAZIA: MANESKIN ОТВЯХА ЕВРОВИЗИЯ И СВЕТОВНИТЕ МУЗИКАЛНИ КЛАСАЦИИ

"Това видео се появи на бял свят след седмица престой около басейна в Ел Ей, докато преглеждахме списания Vogue от 90-те и говорехме за любимите си филми от този период. Опитахме се да вмъкнем възможно най-голям брой малки препратки във визуализацията", добавя Ben Chappell.

Смесвайки класическия с модерния звук, Måneskin връщат рокендрола на върха на международните класации и само за няколко години успяха да се превърнат в едни от най-популярните изпълнители на своето поколение. В момента групата има над 5 милиарда стрийма във всички дигитални платформи, а в края на октомври предстои те да дадат началото на световното си турне "LOUD KIDS TOUR" с разпродаден концерт в Сиатъл, продължавайки в редица градове като Ню Йорк, Сан Франциско, Атланта, Вашингтон и Лос Анджелис, преди началото на европейския етап през 2023 г. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA