Усеща се сила: Големите победители на наградите на БГ Радио

Бляскава церемония, дългоочаквани премиери и, разбира се, много наградени... Какво още се случи в Пловдив?

Фотография: БГ Радио

И тази година в зала „Колодрума" в Пловдив на една сцена се събраха едни от най-добрите български изпълнители, а поводът – 20-те Годишни музикални награди на БГ Радио. Бляскавата церемония беше открита от Катерина Евро, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Братя Аргирови и Светослав Лобошки, които направиха едно много специално изпълнение на песента "Che Sara". Това беше само една от изненадите на вечерта, а за да ни преведат през нея, нелеката задача имаха Юлиан Вергов и Хилда Казасян, които тази година бяха водещи.

2

Съвсем не изненадващо за нас Любо Киров е големият победител на Годишните музикални награди на БГ Радио, като грабна цели три статуетки. „Целуни ме" беше отличена за БГ Песен и за БГ Текст, чийто автор е самият Любо Киров. В категорията БГ Комбинация наградата отново отиде при изпълнителя за песента „Където няма време", в която си партнира със Станислав Сланев-Стенли и Христо Мутафчиев. Изпълнителят не пропусна да поздрави публиката в Пловдив, като изпя „Усеща се сила", която е част от последния му албум „Целуни ме”.

3

С две статуетки си тръгна още един обичан изпълнител, а именно Миро, който спечели надпреварата в категориите за БГ Изпълнител и БГ Албум за „Мироглед" и призна, че именно втората награда му е по-важна, защото рядко прави албуми. Певецът поднесе и поредната изненада на феновете си, като представи за първи път новата си песен „Повече", в която си партнира с младата певица Алма. Песен, която със сигурност ще си пускаме доста често това лято. Това се отнася и за новите парчета на DARA и Михаела Маринова, които момичетата представиха за първи път на церемонията. Зрелищно и с много танци, точно както винаги са го правили.

4

DARA също спечели една от статуетките – тази за БГ Видеоклип към песента й „Thunder" с реж. Стефан Маринов и Петко Андонов (Buddubazz Tape Company), но не успя да се пребори в категорията за БГ Изпълнителка, където отличието отиде за Мария Илиева. За БГ Група на годината бяха избрани Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, а съвсем заслужено приза за БГ Дует/Трио/Вокална група отиде в ръцете на Pavell & Venci Venc’. В надпреварата за БГ Дебют бе отличена младата певица RIA, която е дъщеря на Мери и Миро от „Мери Бойс Бенд", а статуетката й бе връчена от водещите Мира Иванова и Виктор Николаев от сутрешния блок на Нова ТВ.

5

Наградата БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова  е единствената, която се определя от екипа на БГ Радио. Тя е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, а статуетката тази година получи Михаил Белчев, който изправи публиката на крака с изпъленение на  емблематичната песен „Не остарявай любов". Именно любовта премина като основна тема на тазгодишната церемония и най-вече онази към българската музика. Музика, която с изпълненията си ни подариха и група „Остава" с парчето „Мама", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Поли Генова, Дара Екимова и Мария Илиева, която развълнува публиката именно с песента „Любов". Защото всичко е любов!

6

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA