"Навални": Новото предложение на HBO Max, което да не пропускате

Стрийминг платформата предлага специален поглед към един от най-шумните скандали в последните години.

Фотография: HBO Max

Документалният филм на режисьора Даниел Роер - "Навални" вече е в HBO Max.

Знаете историята. Алексей Навални оцелява при опит за покушение чрез отравяне със смъртоносен нервнопаралитичен агент през август 2020 г. По време на няколкомесечното му възстановяване излизат шокиращи разкрития за опит за убийство, но въпреки това той решава да се върне у дома. Осъзнавайки рисковете за безопасността си, Навални доброволно се завръща в Русия на 17 януари 2021 г. и е арестуван веднага след кацането си в Москва, а на 17 януари 2022 г. се навърши една година, откакто Навални е в затвор, като претекст е предишна условна присъда и нарушаване на ограничение за напускане на Русия.

Навални

Режисьорът споделя: "Да имаш място на първи ред, докато снимаш този филм, беше преживяване, променящо живота. Благодарен съм на HBO Max и CNN Films за тяхната непоколебима подкрепа и техния ангажимент да дадат огромна платформа на невероятната история на един човек и неговата борба срещу авторитарния режим."

Самият той изследва изследва живота и работата на руския опозиционен лидер, който след години на активни действия срещу корупционни практики, печели мощни врагове - включително президента Владимир Путин. Той отрича каквото и да е участие в покушението и обвинява медиите, които разпространяват новини за случая за замесени в "информационна война", подпомагана от враждебни към Русия чуждестранни специални служби.

Навални

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "ТИНА" Е ОТКРОВЕН И ИНТИМЕН ПОРТРЕТ НА ЖИВОТА НА ТИНА ТЪРНЪР

Разкриващ и отварящ очите, документалният филм показва смелостта и безкрайна борба за демокрация на политическия активист, дръзнал да застане срещу правителството, което се опита да заглуши гласа му.

Гледайте в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA