Вторият живот на Емилия Кларк

Актрисата разказа за последствията от операциите, които претърпява по време на снимките на "Игра на тронове".

Емилия Кларк разказа какво се е променило за нея след операциите, които се налага да премине, за да спаси живота си.

"Започвате да виждате много перспективи. Част от мозъка ми вече не може да се използва... Малко парче липсва... Това винаги ме кара да се смея", признава актрисата в ново интервю за BBC.

Кларк подчертава, че дори сега е в състояние да играе на сцената и да запаметява големи текстове. "Мога да репетирам по два часа и половина всяка вечер и да не забравям нито една реплика. Винаги съм имала добра памет, защото тя е много важна за всеки актьор. И постоянно я тренирам", добавя тя.

дфгхй

През 2011 г., докато Емилия се подготвя за втория сезон на "Игра на тронове" се притеснява дали ще се справи с текста, че репетира по цели дни и нощи. По време на подобна "тренировка" тя почувствала силна болка в главата и гадене.

В началото се опитва да не им обръща внимание, но резултатът е припадък и посещение на болница, а диагнозата - аневризма - кръвоизлив в мозъка, водещ до инсулт.

дцфжгбх

Всъщност около една трета от пациентите с това заболяване умират веднага или след няколко дни и дори операцията не дава никаква гаранция, че ще оцелеят.

Общо се налагат няколко интервенции, а възстановяването е тежко - Емилия невинаги може да спомни името си и не говори свързано.

fghj

"След втората операция изглеждах така, все едно съм преживяла война, много по-ужасна от която и да е война на Денерис", спомня си тя.

А когато беше попитана дали аневризмата е променила възгледите ѝ за живота, отговорът ѝ е категоричен: "В този момент разбрах колко ми е провървяло. Сега през целия ми останал живот ще знам, че съм голяма късметлийка."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕМИЛИЯ КЛАРК СЪЩО НЕ Е ДОВОЛНА ОТ КРАЯ НА "ИГРА НА ТРОНОВЕ"

dfgh

Тя също така признава, че е спряла да задава въпроси какви процеси се случват в тялото ѝ след операцията. "Няма смисъл да си мислим какво може да го няма. Особено ако това, което имате сега, е страхотно", допълва звездата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA