Празникът на Вси Светии няма да е същият след края на "Хелоуин"

Въпросът обаче е кога краят наистина е край. И сигурни ли сме, че след този край няма друго начало?

Фотография: Форум Филм България

Този Хелоуин сагата приключва!

45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани - както от феновете, така и от критиката, хорър франчайзи в историята на киното, достига епичната си и ужасяваща кулминация с "Хелоуин: Краят".

Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, какъвто не сме виждали досега на големия екран. Само един от тях ще оцелее, но кой?

След невероятния успех на превърналите се в най-успешните филми от поредицата до момента "Хелоуин" (2018) и "Хелоуин убива" (2021), като режисьор на "Хелоуин: Краят" се завръща Дейвид Гордън Грийн, който има амбицията завършекът на трилогията отново да предложи на зрителите нещо различно.

"Филмът ще бъде много по-интимен от предишните два. В него няма много игрички, остроумия и радост от реверанси към миналото. От известна гледна точка, "Хелоуин: Краят" е филм за порастването и е много различен като тон. Именно това ме вълнуваше най-много – трите части, по които работих, да бъдат много различни една от друга. Всички те отдават почит на Карпентър, без умишлено да подражават на стила му", споделя самият той.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "МЕНЮТО" ПРЕДЛАГА МИСТЕРИОЗНО КИНОУГОЩЕНИЕ, ВЪПРОСЪТ Е ДАЛИ СМЕ ГОТОВИ

Действието на "Хелоуин: Краят" се развива четири години след събитията в "Хелоуин убива" и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева, и да прегърне живота. Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.

Хелоуин: Краят

В ролята на Лори Строуд за последен път се завръща жанровата икона Джейми Лий Къртис, която след участието си в "Хелоуин: Краят" оценява по различен начин своята героиня и статута ѝ на една от най-емблематичните "финални момичета": "Всичко беше дълбоко емоционално – изживях истински катарзис. Когато наричаха Лори "финално момиче", никога не съм разбирала колко е важно това определение, докато не направих този филм. Сега наистина го разбирам и смятам, че зрителите ще са доволни."

Лентата отново ще ни отведе в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, за да ни разкрие по различен и оригинален начин ужасяващите форми на насилието и ефектa му върху хората като общество и индивиди. Филмът ще предложи и на феновете на поредицата, и на тези, които за първи път ще се сблъскат с безжалостния Майкъл Майърс страховито кинопреживяване, което ще се помни дълго.

Голямата премиера е на 14 октомври.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA