Испания иска 8 години затвор за Шакира

Изпълнителката на "Waka Waka" е обвинена в укриване на данъци, но драмата продължава.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 01 август 2022

Има вероятност Шакира да влезе в затвора заради неплатени данъци.

Латино певицата сама ще започне съдебен процес, тъй като делото срещу нея за потенциалното укриване продължава, а източници споделят, че е възможно да се стигне до 8 години лишаване от свобода.

fghj

Колумбийската поп звезда е обвинена, че не е плащала данъци на Испания от 2012-а до 2014 г. - период, в който тя твърди, че дори не е живяла в страната. Звездата отхвърли предложението за споразумение от испанските прокурори и вместо това избра да се изправи пред съда. Дата все още не е определена.

Съобщава се, че прокурорите искат осемгодишна присъда за изпълнителката на "Waka Waka", ако бъде осъдена за предполагаемото укриване на данъци, което по данни на Reuters, се изразява в 14.5 милиона евро. След първоначалните съобщения в публичното пространство, представител на Шакира каза пред People, че звездата е "уверена в своята невинност".

"Шакира винаги е съдействала и е спазвала закона, демонстрирайки безупречно поведение като физическо лице и данъкоплатец. Следвала е съветите на PriceWaterhouse Coopers, престижна и световно призната данъчна фирма", гласи изявлението.

dcfgh

"За съжаление, испанската данъчна служба, която губи едно от всеки две съдебни дела с данъкоплатците си, продължава да нарушава нейните права и да води още един неоснователен случай. Шакира е убедена, че нейната невинност ще бъде доказана до края на съдебното дело."

Миналият май съдията отхвърли жалбата на певицата по делото, като реши, че процесът може да продължи. Въпреки че преди това звездата твърдеше, че е прекарала по-голямата част от въпросните години като жител на Бахамските острови, съдът реши, че тя е "обичайно пребиваваща в Испания" и няма достатъчно доказателства, за да покаже, че е живяла другаде.

dfghj

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ШАКИРА: "ВИНАГИ СЪМ ОПИТВАЛА ДА НЕ СЕ СТРАХУВАМ"

Развитието идва само месец, след като поп звездата и нейният дългогодишен приятел, футболистът Жерар Пике, обявиха, че се разделят след 11 години връзка.

"Съжаляваме да потвърдим, че се разделяме", коментираха в съвместно изявление звездите, които имат двама сина - Милан на 9, и Саша на 7. "Молим за поверителност в този момент за благополучието на децата, които са наш основен приоритет. Благодарим ви предварително за вашето разбиране и уважение."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA