Робърт Патинсън разказва за страха си от прослушвания

Звездата от "Здрач" споделя, че за малко е щял да се сбогува с ролята си в иконичния франчайз.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 05 август 2022

Въпреки че "Здрач" отдавна е в миналото на филмовата индустрия, Робърт Патинсън разкрива, че едва не е бил уволнен от поредицата, защото е направил Едуард "прекалено депресиран".

Актьорът за малко е щял да се сбогува с голямата роля, тъй като е направил вампира "малко прекалено емо" със своята игра.

"Наистина мисля, че има нещо в този първи филм. Може да видите, че хората го приемат сериозно, виждате страстта към него. Бях на 21 и исках да го направя възможно най-артистично. Мислех, че това е единственият начин да го изиграем, но студиото беше уплашено", коментира той.

tgyuik

"Сега може да изглежда нелепо, но буквално бях бесен. Бях на 21, не мога да повярвам как се държах през половината време", продължава последният Батман.

Спомняйки си за сцената, в която Едуард се запознава със семейството на Бела, Патинсън признава, че е получил изненадващо посещение от агента и мениджъра си на снимачната площадка. Само че противно на очакванията му, че всичко е наред, той чува думите "Каквото и да правиш в момента, следобед направи обратното или ще те уволнят до края на деня."

Неговата екранна партньорка Кристен Стюарт пък наскоро сподели, че отношението към филма определено ѝ е помогнало да стане това, което е днес.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КРИСТЕН СТЮАРТ Е "ПОРАЗЕНА" ОТ НОМИНАЦИЯТА СИ ЗА "ОСКАР"

"Той имаше интелектуален подход, който беше комбиниран с "Не ми пука дали го правя правилно, но ще го правя така." Аз бях същата", признава тя за вече не чак толкова близкото минало.

fghj

"Както и да е, бяхме млади и глупави. Направихме го много добре, но това е, от което филмът се нуждаеше, това трябваше да почувства всеки, който го гледа", казва още Кристен, докато нейният екранен партньор неведнъж е споделял страха си от кастингите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗОУИ КРАВИЦ И РОБЪРТ ПАТИНСЪН ЗАВЛАДЯХА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ

"Започнах да развивам този абсолютен ужас от прослушванията, който съм сигурен, че много актьори имат. Можех да бъда толкова ентусиазиран за нещо и след това в деня на самия кастинг самочувствието ми просто се сриваше напълно. Същото се случи сутринта на прослушването на "Здрач". По онова време живеех на дивана на моята агентка и тя ми изпрати имейла и си казах: "Откачам, не искам повече да минавам през прослушвания".

Добре, че все пак го е направил.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA