Трагедията, оставила отпечатък върху принц Уилям и принц Хари

Ранната загуба на майка им има сериозен ефект върху психиката им, разказват братята.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 22 август 2022

През годините принц Уилям и принц Хари разкриха за въздействието, което смъртта на майка им е оказала върху тях. Уилям беше на 15, а Хари - само на 12, когато принцеса Даяна почина от наранявания, получени при автомобилна катастрофа в Париж.

„Мога спокойно да кажа, че загубата на майка ми на 12-годишна възраст и следователно изключването на всичките ми емоции през последните 20 години имаше доста сериозен ефект не само върху личния ми живот, но и върху работата ми", обясни Хари през 2017 г.

vbn

„Вероятно съм бил много близо до пълен срив в много случаи, когато всякакъв вид мъка и вид лъжи и погрешни схващания и всичко идваше към мен от всеки ъгъл."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЖИВОТЪТ НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА: ЗЛАТНА КЛЕТКА ИЛИ СБЪДНАТА МЕЧТА?

Преди Хари да изпадне в пълно емоционално изключване обаче, той и Уилям очевидно са имали "много емоционален" и много задълбочен разговор с един от мъжете, на които е възложено да разследват фаталната автомобилна катастрофа на принцеса Даяна през 1997 г.

fghj

„Имахме… повече от час, вероятно, не мога да си спомня точно колко време. Очертах какви са заключенията за около 10 или 15 минути, а след това през останалото време им задавахме въпроси, защото не знаехме много обстоятелства, но не искам да обявявам какви са били разговорите".

Това обясни главният изследовател лорд Джон Стивънс до Us Weekly, докато промотира новите документални поредици на Discovery+, The Diana Investigations.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦ ХАРИ БЛАГОДАРИ ОТ ИМЕТО НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА

ghj

Според Стивънс братята са били разбираемо разстроени, когато са научили за обстоятелствата на трагичната и преждевременна смърт на Даяна.

„Трябва да кажа, че самият аз бях доста емоционален за това", добави той. „Това, за което бяха ядосани, те го обявиха публично. И това бяха папараците. Те смятаха, че те стоят до голяма степен зад случилото се, като преследваха колата или караха колата да се движи със 75 мили в час. Те не бяха твърде щастливи от това. Мога да ви го кажа."

Разследванията на Даяна сега се излъчват по Discovery+, ако искате да се потопите в дълбочината на обстоятелствата около смъртта на принцесата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA