Принц Хари благодари от името на принцеса Даяна

Херцогът на Съсекс продължава мащабната мисия на майка си, започната още през 80-те години.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 декември 2021

Навръх Световния ден за борбата със СПИН, принц Хари благодари на водещи здравни експерти от името на принцеса Даяна.

В писмо, адресирано до генералния директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Аданом Гебрейесус и изпълнителния директор на UNAIDS, принцът изрази благодарност към научната и медицинска общност за борбата срещу болестта - кауза, изключително близка до сърцето на покойната любимка на народа.

57

"Почитаме онези, чийто живот е приключил, и потвърждаваме нашия ангажимент към научната общност, която работи неуморно срещу това заболяване. Майка ми ще бъде дълбоко благодарна за всичко, което отстоявате и сте постигнали. Споделяме тази благодарност, така че и аз ви благодаря", казва херцогът на Съсекс.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАРИ И МЕГАН НАВЛИЗАТ В СВЕТА НА ФИНАНСИТЕ

57

В средата на 80-те години на миналия век глобалната епидемия създаде истерия, която донякъде стигматизира болните от ХИВ. Именно Даяна е от първите, оспорили мита, че болестта може да се разпространи с кожен контакт. Тя често е снимана да се ръкува или прегръща със заразени пациенти, а вопслодствие открива и първото отделение в лондонската болница Мидълсекс.

85

Хари направи и паралел между "водещите световни активисти" и нарастващия призив за глобална справедливост на ваксините срещу COVID-19.

"Ваксинирането на света е тест за нашия морал. Преживяваме грандиозен провал, ако става въпрос за справедливост по отношение на ваксините. Подобно на кризата със СПИН, показахме, че стойността на живота не зависи от това дали сте роден или живеете в богата и развиваща се нация. Сега, повече от всякога, безгласното мнозинство трябва да бъде чуто и отговорността да се сложи край на тази пандемия е на нашите лидери. Всичко друго е самоунищожително."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA