Мария Бакалова и Юлиан Костов в съвместен проект

Талантливото ни момиче се завръща в България като продуцент.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 26 август 2022

Мария Бакалова и Юлиан Костов ще продуцират филм в България.

Deadline разкри, че актрисата се завръща у дома с главна и продуцентска роля в "Триумф", първият филм, след началото на холивудската й кариера в Борат 2.

Мрачната комедия „Триумф" е режисирана от всепризнатите български режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов, чийто последен филм „Бащата" е с участието на Бакалова и беше избран за международен Оскар за 2021 г. на България, след като спечели Голямата награда на филмовия фестивал в Карлови Вари през 2019 г.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЮЛИАН КОСТОВ ПОКАЗА КАКВО СЕ СЛУЧВА, КОГАТО ВЯРВАШ В МЕЧТИТЕ

дцфжгбхн

Бакалова, която ще изиграе главната роля, и Костов се присъединяват към водещите български актьори Юлиан Вергов и звездата от "Бащата" Маргита Гошева.

"Триумф" е военна сатира, вдъхновена от добре познати, реални събития през 90-те години, когато в хаотичните последици от падането на комунизма, оперативна група, съставена от високопоставени офицери от българската армия и екстрасенси, предприемат строго секретна военна операция в малкото село Царичина, за да изкопаят извънземен артефакт, който ще промени хода на историята и ще направи България отново велика.

В момента в България текат снимките на „Триумф", част от филмовата трилогия на Грозева и Вълчанов, която включва още „Урокът" от 2014 г. и „Слава" от 2016 г.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАРИЯ БАКАЛОВА ВЛИЗА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НА MARVEL

фгхй

За Костов това е първият игрален филм, в който играе на родния си български език, след като през последните 10 години изгради кариера в Обединеното кралство, играейки на английски, както и на испански, италиански, полски, руски и румънски.

Съсценарист и изпълнителен продуцент на „Триумф" е Дечо Таралежков. Филмът е копродукция между Abraxas Film и техните дългогодишни партньори от гръцката продуцентска компания Graal Films. Финансиран е от Българския национален филмов център, Гръцкия филмов център, Eurimages и Българска национална телевизия.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МЛАДИЯТ РОБЪРТ ДЕ НИРО? НЕ, КОСТОВ, ЮЛИАН КОСТОВ

фжгбхн

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАРИЯ БАКАЛОВА ПОЛУЧИ ГЛАВНА РОЛЯ В РОМАНТИЧНА КОМЕДИЯ

"Триумф" е първата продукция на Бакалова и Костов чрез тяхната компания Five Oceans, която има за цел да разкаже български, балкански и славянски истории и да ги доведе до международната публика.

Дуото се застъпва за по-добро представяне на актьори от Източна Европа с фокус върху Балканите, както и за нормализиране на чуждите акценти на екрана и премахване на негативните стереотипи, често свързвани с герои от този регион в Холивуд и други международни продукции.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA