Bad Bunny не е искал да става известен

Той просто прави музика за пуерториканците.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 31 август 2022

Bad Bunny казва, че неговата „мисия" не е била да се разпространява по целия свят.

„Все още мисля, че правя музика и тя е за пуерториканците. Забравям, че целият свят ме слуша", каза Bad Bunny в интервю за корицата на GQ през юни 2022 г.

Изпълнителят, който спечели почетната награда "Изпълнител на годината" на MTV наградите 2022 г. миналата седмица, остава верен на своя звук и култура, а това винаги работи в негова полза според него.

За пуерториканската звезда правенето на музика никога не е носело със себе си и целта да оглави класациите или да постигне световен успех, просто пее за народа си. По време на интервюто за корицата на GQ, Bad Bunny разказа за непоколебимата си отдаденост.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОИ СА НАЙ-СЛУШАНИТЕ АРТИСТИ И АЛБУМИ НА 2021 Г.?

„Никога не съм виждал нещата като мисия и да си казвам „О, това ще направя", каза 28-годишният певец на „Ojitos Lindos" пред изданието.

„Случи се органично. Например, никога не съм правил песен, за която да си казвам: „Това ще стане световен хит." Никога не съм правил песен, мислейки си: "Човече, това е за света. Това е да уловя гринго публиката." Никога."

Той продължи: „Напротив, правя песни така, сякаш само пуерториканците ще ги слушат. Все още мисля, че правя музика и тя е за пуерториканците. Забравям, че целият свят ме слуша."

Тъй като жанрът регетон продължава да се разраства на американския пазар, Bad Bunny е непреклонен в честването на латиноамериканските артисти и способността им да се справят сами – без помощта на американски артист.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ НА ТАЗГОДИШНИТЕ НАГРАДИ "ГРАМИ"

„Латиноамериканската публика винаги би подценила своя артист", каза той. „Понякога латиноамериканците биха искали да записват с американец само защото са американци и биха си помислили „Трябва да го направя". Не, човече. Това не е на моето ниво, разбираш ли? Просто защото са американци.

Той добави: „Но тази гледна точка се промени. Можете да го видите сега. Хората са осъзнали. Те изведнъж виждат: „Уау, Bad Bunny е най-слушаният в Spotify от 70 дни. Не е американец. а човек, който е напълно латино."

По-рано през лятото, изпълнителят издаде последния си студиен албум "Un Verano Sin Ti", който следва хитовия му албум от 2020 г. YHLQMDLG и представлява „нова ера" в музиката му.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 8 МОМЕНТА ОТ MTV VMAS, КОИТО (НЕ) МОЖЕ ДА СТЕ ПРОПУСНАЛИ

Un Verano Sin Ti пристигна една седмица след като президентът на Sony Pictures Motion Picture Group Санфорд Панич обяви, че певецът на "Yonaguni", който наскоро се появи във F9, ще поеме ролята на злодея от вселената на Спайдърмен Ел Муерто в самостоятелния филм на Sony Pictures кръстен на героя.

Изпълнителят го очаква напрегната 2022 г., тъй като освен първа филмова роля, той е и на поредно турне с 29 дати в Съединените щати и Латинска Америка цяло лято.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA