Големите победители на тазгодишните награди "Грами"

Нека чуем силни аплодисменти за Оливия Родриго, Джон Батиста, Бруно Марс и Андерсън Паак.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 април 2022

Още в началото на януари стана ясно, че тази година наградният сезон не само ще изглежда, но и ще се случва по съвсем различен начин. А след неколкократно отлагане, дойде време и за връчването на наградите "Грами".

64-тата церемония на Националната академия за звукозапис на САЩ се проведе в MGM Grand Garden Arena вчера вечер и отличи най-заслужилите сред най-заслужилите.

Големите победители на вечерта се оказаха Джон Батиста, Оливия Родриго и R&B дуото Silk Sonic, зад което стоят Бруно Марс и Андерсън Паак.

грамите

Точно те взеха призовете за Запис и Песен на годината с "Leave the Door Open". Качвайки се на сцената, те споделиха, че ще пеят "тази песен завинаги", а след това прибраха вкъщи и статуетките за Най-добро R&B изпълнение и Най-добра R&B песен.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОСКАРИ 2022: НАЙ-СТРАННИТЕ МОМЕНТИ + НАЙ-ЗАБАВНИТЕ MEME-ТА

грамите

Джон Батиста, който тази година получи най-много номинации за престижните грамофончета, победи в категориите Албум на годината, Best American Roots Performance и Best American Roots Song. "Убеден съм, че няма най-добър изпълнител, най-добър музикант, най-добър танцьор, най-добър актьор. Творчеството е субективно и докосва хората в момент от живота им, в който имат най-голяма нужда от него", призна самият той на сцената.

грамите

Статуетките Най-добър нов артист, Най-добро поп соло изпълнение и Най-добър поп вокален албум отидоха право в ръцете на Оливия Родриго, която разказа детската си мечта да спечели "Грами" и посвети един от призовете на родителите си и тяхната силна подкрепа от самото начало.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МОМЕНТИТЕ ОТ ОСКАРИТЕ, КОИТО МОЖЕ, А НЕ ТРЯБВА ДА ПРОПУСКАТЕ

грамите

Doja Cat и SZA спечелиха Най-добро поп дуо или група заради взривоопасния си хит "Kiss Me More".

"Love for Sale" на Тони Бенет и Лейди Гага стана Най-добър традиционен поп вокален албум, както и Най-добър аранжиран албум, не в класическата категория.

Макар да беше "баннат" от присъствие на церемонията, Кание Уест спечели Най-добро мелодично рап изпълнение за общата си колаборация "Hurricane" с The Weeknd и Lil Baby.

Противно на очакванията, че призът за Най-добър латино поп албум ще заслужи испаноезичното EP на Селена Гомес, той отиде при "Mendó" на Алекс Куба. Bad Bunny пък спечели Най-добър ърбън албум с "El Último Tour Del Mundo".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA