Кои са най-слушаните артисти и албуми на 2021 г.?

Грабвайте шофьорската си книжка, облечете се в червено и левитирайте под звуците на най-големите хитове тази година.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 декември 2021

Повече от 381 милиона души са решили да посветят време на Spotify през изминалата година и това е причината да приемаме статистиките на платформата като достатъчно сериозно мерило за най-успешните музикални случвания.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ШОФЬОРСКОТО МЯСТО Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ОЛИВИЯ РОДРИГО

Как обаче изглежда ситуацията за последните сравнително необичайни 12 месеца?

За втора поредна година пуерториканската регетон звезда Bad Bunny взема титлата за най-стриймвания изпълнител в Spotify. В личната си дискография той записва общо над 9.1 милиарда слушания, при това без да издава нов албум в рамките на годината.

Следва го Тейлър Суифт, която през 2021 г. вдъхна нов живот на голяма част от класиките в кариерата си и пусна Red (Taylor's Version) в началото на ноември. Третото място е запазено за BTS, а веднага след тях се нареждат Дрейк и Джъстин Бийбър.

57

Най-добрата песен на 2021 г. в световен мащаб, напълно очаквано, е "drivers license" на Оливия Родриго, която събира над 1.1 милиарда слушания в стрийминг платформата. На второ място откриваме "MONTERO (Call Me By Your Name) на Lil Nas X.

Третата позиция в класацията за синглите е за "STAY" на Джъстин Бийбър и Kid LAROI, която вече слушате редовно.

На четвърто място отново се позиционира Оливия Родриго, само че този път с "good 4 u", която стана най-стриймваната песен на лято 2021. Челната петица затваря ремикса на "Levitating", който Дуа Липа изпълни заедно с DaBaby.

Ситуацията при албумите изобщо не е изненадваща. Оливия Родриго е на първото място с дебютния си албум "SOUR", веднага след нея е Дуа Липа с "Future Nostalgia". Третото място е за "Justice" на Джъстин Бийбър, а под номер 4 и 5 откриваме "=" на Ед Шийрън и "Planet Her" на Doja Cat.

Кои са вашите лични фаворити?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA