8 момента от MTV VMAs, които (не) може да сте пропуснали

Специални награди, вдъхновяващи речи, изненадващи анонси, огнени изпълнения. За пореден път.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 август 2022

Сигурни сме, че във вероятно не чак толкова далечното бъдеще, учебниците по попкултура ще включват стотици моменти от видеомузикалните награди на MTV. Изненада! Всъщност не съвсем. И тази година вечерта, която отбелязва най-големите постижения в индустрията, не премина без запомнящи се моменти.

Фърги се появи в звездното изпълнение на Джак Харлоу.

Не знаем дали това е най-правилният начин да започнем настоящите редове, но музикантът, който направи песен със заглавие "Dua Lipa", даде старт на видеомузикалните награди с грандиозно изпълнение. Облечен в най-бляскавата риза на света, около него видяхме Беки Джи, Lil Nas X, Аврил Лавин и Джими Фелън, а само няколко минути по-късно на сцената се качи и самата Фърги. Липсва ни времето на OG Black Eyed Peas.

Някак всички обърнаха поглед към Джими Фелън.

Въпреки че Trending позициите в Twitter бяха запазени за Тейлър Суифт, телевизионният водещ и неговият ваканционен вайб също предизвикаха силно вълнение в социалната мрежа.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПО ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ НА MTV VMA 2022

MTV VMA

Ники Минаж беше звездата на вечерта.

След като запали сцената с "Monster", "Anaconda", "Super Bass", най-новия си хит "Super Freaky" и част от другите платинени парчета в дискографията си, Ники Минаж получи най-специалната награда на вечерта - Michael Jackson Video Vanguard от петима свои фенове. Към тях не причисляваме Клои от Chloe x Halle, която сякаш се забавляваше най-много с всеки ред от текстовете на Барби.

Тейлър Суифт обяви новия си албум.

След като прекара нощта в компанията на Lizzo, BLACKPINK и Ники, Тейлър Суифт се качи на сцената, за да получи статуетката за Най-добро музикално видео. По време на благодарствената си реч, изпълнителката на "Blank Space" обяви, че следващият ѝ студиен албум ще се появи на пазара на 21 октомври. И, не, не става дума за нов запис на някой от старите албуми. 

Lizzo отново не замълча срещу хейтърите.

Само ден след като видео на комика Ейрис Спиърс, в което той се подиграва с теглото и външния вид на Lizzo, стана viral, тя не пропусна директно да адресира случилото се. "Знаете ли какво? Няма да кажа нищо. Останалите питат: "Lizzo, защо не отговори? Защо не отговорих ли? Защото, ма***та му, аз печеля! Кучките печелят!"

MTV VMA

Anitta изнесе най-вълнуващата и емоционална реч на сцената.

Минути след телевизионната премиера на "Envolver", Anitta спечели първата си MTV VMA статуетка - Best Latin Moon Person. "Това е първият път, в който моята страна печели награда като тази. Изпълних ритъм, който в продължение на години се смяташе за престъпление. Родена съм и израснала в гетото на Бразилия - който и да е роден там, знае, че никога не бихме помислили, че нещо от това е възможно. Така че много ви благодаря", сподели тя, видимо шокирана.

Да, и Джони Деп се появи на сцената.

Лицето на звездата от "Карибски пирати" беше цифрово насложено върху символа на шоуто. "Хей, VMAs, нека се върнем към музиката, а? Искам да знаете, че съм на разположение за рождени дни, бар мицва, бат мицва, сватби, всичко, от което се нуждаете. Всичко, каквото и да е. О, аз също съм и зъболекар." Не знаем как да коментираме.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕКА ПОГОВОРИМ ЗА ВИДЕОМУЗИКАЛНИТЕ НАГРАДИ НА MTV...

Bad Bunny продължава да е най-горещото IT присъствие в индустрията.

Артистът на годината направи първото в историята на наградите дистанционно изпълнение на живо, включвайки се от Yankee Stadium в Ню Йорк - последната спирка от световното му турне. Разбирайте: музика, фойерверки, лазер и флагът на Доминикана.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA