Джейн Фонда е диагностицирана с рак

Звездата от "Свекървище" вече направи официално изявление, в което сподели повече.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 05 септември 2022

Джейн Фонда е диагностицирана с "лечим" рак и се подлага на химиотерапия.

84 годишната актриса сподели, че се чувства късметлийка и потвърди, че няма да позволи на рака "да ми попречи да направя всичко, което мога".

В съобщението към феновете си, публикувано в нейния официален Instagram акаунт, звездата от "Свекървище" разкрива повече подробности.

"И така, скъпи приятели, имам нещо лично, което искам да споделя. Бях диагностицирана с неходжкинов лимфом и започнах химиотерапия", гласи нейния пост. "Това е лечим рак. 80% от хората оцеляват, така че се чувствам голяма късметлийка."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 7 УРОКА ЗА ЖИВОТА, КОИТО ДА НАУЧИМ ОТ ДЖЕЙН ФОНДА

Суперзвездата обясни, че е била подложена на химиотерапия от шест месеца и "се справя доста добре с лечението" и далеч не смята това да попречи на нейния активизъм.

"Ракът е учител и аз обръщам внимание на уроците. Едно нещо, което вече ми показа, е важността на общността. Да растем и задълбочаваме общността си, така че да не сме сами. И ракът, заедно с моята възраст – почти 85 – определено учи колко е важно да се адаптираш към новите реалности", добавя Фонда.

Тя признава, че е "привилегирована" да може да си позволи качествено здравеопазване, когато много други не могат.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖЕЙН ФОНДА СЪЗДАВА СПОРТНИ ОБЛЕКЛА В ПОМОЩ НА БОРБАТА С COVID-19

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖЕЙН ФОНДА, СРЕЩИТЕ НА 83 И ПРОВАЛЕНИТЕ БРАКОВЕ

В свое скорошно интервю Фонда коментира възрастта си, както и въпроса за смъртта, но с типичния свой остър език.

"Съзнавам, че съм по-близо до смъртта. И това всъщност не ме притеснява. Безпокои ме фактът, че тялото не е мое. Коленете не са мои, бедрата не са мои, рамото не е мое. Оттук нагоре гледаш някой, който не е мен", споделя тя тогава. "Фактът, че все още съм жива и работя е страхотен, на кого му пука, ако ставите ми са стари? И ако вече не мога да карам ски или колело?"

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA