Уилоу Смит разказва защо обръсва отново главата си

Певицата е с тази прическа от доста време, а зад решението стоят толкова много причини.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 06 септември 2022

Уилоу Смит говори за „радикалното" решение да обръсне косата си.

В интервю за Glamour UK, двукратната номинирана за наградата "Еми" изпълнителка разсъждава върху решението си да обръсне главата си две години след излизането на дебютния й сингъл "Whip My Hair" през 2010 г.

Обсъждайки избора, направен, когато е била на 11 години, 21-годишната Смит каза: „Обичам да виждам отблясъците на скалпа си, светлината по него."

„Да си обръсна главата е може би най-радикалното нещо, което съм правила в името на красотата", добави тя.

fvgbhnm

Смит отбеляза в разговора със списанието, че „като чернокожа жена, има много слоеве в отношенията ми с косата и кожата ми, които растяха", което е послужило като „крива на учене" за нея.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РАМИ МАЛЕК И УИЛОУ СМИТ СА НОВИТЕ МУЗИ НА CARTIER

„Както и да се чувствам, обичам да го правя. Всъщност не обичам да мисля за това твърде много", каза тя за предпочитанията си в стила. „Обичам да бъда свободна. Мисля, че просто понякога е радикално да бъда себе си."

„Трябваше да гледам нагоре към други красиви чернокожи жени", обясни тя. „Просто да гледам някой, който е като мен, живее своята истина и не позволява на това, което обществото казва, да го разруши. Мисля, че това беше най-важното за мен като дете."

Миналия юли Смит отново обръсна главата си на сцената по време на поп-пънк изпълнение на нейния сингъл "Whip My Hair". Това послужи като кулминационен завършек на нейното събитие на живо във Фейсбук - Willow in Concert: Lately I Feel Everything, рекламиращо издаването на четвъртия й студиен албум.

Преди това главата й беше обръсната и през март 2020 г., докато прекара 24 часа в стъклена стая като част от инсталация за пърформанс в Geffen Contemporary в Музея за съвременно изкуство в Лос Анджелис.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВО Е ПОЛИАМОРНА ВРЪЗКА И ПОДХОДЯЩА ЛИ Е ЗА НАС?

„Имам чувството, че просто се отървах от много история и емоционален багаж", по-късно обясни Смит в епизод на Red Table Talk. „Шест, седем години емоция, просто я оставих да си отиде."

След като обръсна главата си за първи път през 2012 г., Смит каза, че „това е идеалният начин да се бунтуваш".

fvgbhj

„Бях супер млада и имах мечта, но всичко, което наистина исках да правя, беше да пея и не разбирах това с целия бизнес и стреса, който в крайна сметка дойде. Бях просто като „Уау, това не е животът, който искам".", добави Смит за внезапната си слава в млада възраст.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЛЕД 23 ГОДИНИ БРАК ДЖЕЙДА ПИНКЕТ СМИТ РАЗКРИ, ЧЕ НЕ ПОЗНАВА СЪПРУГА СИ ИЗОБЩО...

Миналата година тя също убеди майка си Джейда Пинкет Смит, че плешивостта е красива. Гордата майка разкри бръснатата си глава миналия юли, споделяйки снимка на новата си визия, докато се гушна до дъщеря си.

„Уилоу ме накара да го направя, защото беше време, моите 50 години ще бъдат божествено осветени с това", написа Джейда.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA