Ерос Рамацоти иска да бъдем заедно

Легендарният музикант се завръща с "BATTITO INFINITO" и посланието, че музиката = чувство на взаимност.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 септември 2022

Фотография: Animato Music/UMG

Всъщност да говорим за завръщане на Ерос Рамацоти ще е по-скоро неадекватно, защото при него звездната аура и цифрите не са подвластни на времето, но първият му студиен албум от седем години насам е тук и носи изключително подходящото заглавие "BATTITO INFINITO".

Новата колекция на най-обичания италиански изпълнител е манифест на обновената му артистична идентичност, а свързващата нишка в нея е любовта - във всичките ѝ форми, представена в 12 парчета.

Ерос Рамацоти

Емоционален старт на албума дава заглавното парче - "Battito Infinito", следвано от синглите "AMA" и "Magia" - разказ за бащината обич на Ерос към сина му Габрио.

В песента "Figli Della Terra" музикантът описва хармонията между човека и природата, а в "Ti Dedico" - онези неразрушими връзки, които са така трудни за постигане, но склонни да се справят с всяко предизвикателство по пътя.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: HOLY FVCK, ДЕМИ ЛОВАТО СЕ ЗАВЪРНА С ГРЪМ И ТРЯСЪК

Певецът посвещава "Gli Ultimi Romantici", "Nessuno A Parte Noi" и "Eccezionali" на тези, готови да повярват и следват неизмеримата сила на чувствата си. А сред заглавията, които докосват струните на сърцето е оставено и място за жизнерадостно латино звучене в "Madonna De Guadalupe", "Ritornare A Ballare" и "Sono" в колаборация с дългогодишния му приятел Alejandro Sanz.

Ерос Рамацоти

"BATTITO INFINITO" завършва с първата и единствена поп песен в колекцията, написана от маестро Енио Мориконе - "Ogni Volta Che Respiro".

Албумът ще бъде подкрепен и от световно турне, чийто дългоочакван старт бе даден на 15 септември в Севиля. Двучасовата продукция включва песни от 35-годишната кариера на Ерос и предстои да обиколи света със 70 концерта в Америка и Европа, преди да стигне зала Арена Армеец на 25 април 2023 г.

Ерос Рамацоти

"Развълнувани сме, че най-накрая можем да представим албума пред света. Проект, който създадохме с любов и мечтата да се срещнем отново. Подготвили сме много изненади за нашите фенове", споделя мениджърът на музиканта, а самият той тръгва на път с надеждата, че музиката му ще успее да направи това, което умее най-добре - да обединява хората в трудни моменти и да носи радост, която просто те кара да танцуваш.

"BATTITO INFINITO" излиза у нас от Анимато Мюзик и Universal Music Group. Може да го откриете онлайн на MusicMall.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA