Камила се отказва от "консорт" в титлата си

Служителите на двореца се надяват широката общественост също да приеме желанието им.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 19 октомври 2022

Кралските репортери на Острова гръмнаха с новината, че титлата "консорт" на кралица Камила няма да бъде част от предстоящата коронация, след която двамата с крал Чарлз официално ще застанат на върха.

Паркър-Боулс също е на мнението, че трябва да се откаже от "консорта" в полза на не чак толкова многословната и значително по-важно звучаща титла "кралица".

Публични представители на Бъкингамския дворец разкриха, че "твърдо са се придържали" към кралица-консорт, защото това е било желанието на кралица Елизабет, но в момента "се надяват тихо" нещата да се променят.

дфгхн

Оказва се, че всички около Чарлз и Камила, са "напълно спокойни", но ще проверят "общественото мнение" дали все пак промяната може да се случи на коронацията.

Дори след като Нейно Величество Елизабет II заяви в официално съобщение друго.

"Когато дойде моментът, в който синът ми Чарлз ще стане крал, знам че ще окажете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, която оказахте на мен. И моето искрено желание е, когато това време дойде, Камила да бъде известна като кралица-консорт, тъй като продължава своята лоялна служба."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКО ЗА КОРОНАЦИЯТА НА КРАЛ ЧАРЛЗ III

fghjk

Истината е, че дори тази титла би била огромна промяна в първоначалния план на кралските особи. Когато двамата с Чарлз се ожениха през 2005 г., дворецът публикува изявление, в което се казва, че "намерението на херцогинята е да бъде известна като принцеса-консорт, когато принцът се възкачи на трона".

Изглежда Камила е размислила и сега ще "разчита на пресата и обществеността да изберат" бъдещето на титлата ѝ.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA