Ник Джонас е напълно открит за диабета

Звездата споделя, че иска да бъде модел за подражание, тъй като преди години точно това му е липсвало.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 15 ноември 2022

Ник Джонас споделя 4-те ранни признака, довели до диагнозата му диабет.

На Световния ден за борба с диабета Джонас сподели симптоми, които са довели до диагностицирането му в детството: загуба на тегло, прекомерна жажда, често уриниране и раздразнителност. Тогава лекарите са открили, че той страда от диабет тип 1.

30-годишният певец на "Only Human" публикува видео в Instagram за това как е разбрал, че страда от болестта.

Ник показва във видеото четири ключови показателя, довели до диагнозата му, която е открита на 13 години.

„Тези неща могат да бъдат разпознати като често срещани признаци на диабет тип 1. Споделям моите знаци, така че другите да могат да #SeeTheSigns . Присъединете се към мен и споделете вашите #SeeTheSigns #T1D #WorldDiabetesDay @beyondtype1 ", написа той.

Певецът е диагностициран с диабет тип 1, което означава, че тялото му произвежда много малко или никакъв инсулин, което изисква вливането му.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НИК ДЖОНАС ЗА МУЗИКАТА, СЕМЕЙСТВОТО И ТЕКИЛАТА

Миналата година звездата говори за това как един от по-големите му братя за първи път е разбрал, че пие „ненаситно" количество подсладена газирана вода и че е отслабнал драстично.

„Правех това дълго време преди да ми поставят диагнозата и ми отне известно време, за да разбера как да преброя въглехидратите, за да дозирам правилно инсулина и кои неща как биха ми повлияли", каза Джонас.

С течение на годините най-малкият брат от едноименната група казва, че се е научил какво работи за него и сега „доста добре му е хванал цаката".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТАЗИ ИСТОРИЯ НА ПРИЯНКА ЧОПРА ДЖОНАС Е ЗА ЗНАЧЕНИЕТО НА УВАЖЕНИЕТО

Въпреки това, той си спомня, че когато на 13 годишна възраст е бил диагностициран му се е искало да има някой, който да го напътства. Затова сега иска да бъде този модел за подражание за някой друг. „Това е моят фокус.", казва той.

„Когато ми поставиха диагнозата за първи път, седях в болницата и бях уплашен до смърт. Честно казано, докато се учех как да се справя с това ново нещо, с което се сблъсках", спомня си Ник. „Би било невероятно да е имало някой, когото да погледна по това време и да си кажа "О, това е човек, който живее с това и следва мечтите си. Той управлява живота си и не позволява това да му пречи.

„Мисля, че този аспект на психичното и емоционалното здраве е наистина важен", казва той. „Със сигурност говоря с моя терапевт... и за щастие имам наистина голяма подкрепа около мен и страхотен набор от лекари", добавя той.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA