Първото EP на Дара Екимова е зашеметяващо

Същото се отнася за дръзкото видео към сингъла "После ще му мислиш", за което изпълнителката влиза в ролята на сценарист и режисьор.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 ноември 2022

Фотография: Вирджиния Рекърдс

Дара Екимова издаде първото си EP - "Недей да ме будиш" и отбеляза премиерата с официалното музикално видео към фокус сингъла "После ще му мислиш".

Дара Екимова

"После ще му мислиш" е по музика, текст и аранжимент на певицата и Искрен Тончев - Искрата, с когото тя работи по всички свои проекти досега. Парчето е естественото продължение на вълната от успешни хитове в жанровата стилистика на синтпопа, които изпълнителката на "Бягам" представи през последните няколко години.

"После ще му мислиш" е най-дръзката и откровена част от мен, която не съм показвала досега. Картини, наситени със спомени, случили се в живота ми, прекараха дълго време в моето съзнание, надграждаха се сами, което ме вдъхнови не само за музиката и текста, но и да вляза и в ролята на сценарист и режисьор на видеоклипа", споделя самата тя.

Дара Екимова

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПЕТАТА СТИХИЯ? О, КАЗВА СЕ ДАРА ЕКИМОВА

Ролята на "другото момиче" във видеото, което е повече от впечатляващо, е поверена на актрисата Алена Вергова ("Петя на моята Петя") - близка приятелка на Дара от години.

Дара Екимова

По клипа Дара Екимова работи с Калоян Игнатов (оператор), Росица Терзийска, както и с Бойко Щонов (монтаж), от който певицата черпи вдъхновение за визуалния си свят.

В не по-малко впечатляващия мини албум, освен "После ще му мислиш" (включително в пиано и sped up версия), откриваме дуета с Тино "Недей да ме будиш", както и взривоопасната колаборация с Прея, озаглавена "Пулсът горе".

"Недей да ме будиш" вече е наличен във всички стрийминг платформи.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA