Проучване показва дали Джак е можел да оцелее в "Титаник"

Режисьорът Джеймс Камерън е стигнал наистина, наистина далеч в подготовката си.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 19 декември 2022

Джеймс Камерън e направил проучване, за да докаже дали Джак е могъл да оцелее в "Титаник".

Легендарният 68-годишен режисьор разкри, че е поръчал научно изследване, за да разбере дали е имало достатъчно място на лодките за Джак и Роуз, изиграни от Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, докато корабът потъва.

"Направихме проучване, за да сложим край на всичко това и да забием кол в сърцето му веднъж завинаги", казва Камерън в ново интервю за Postmedia според The Toronto Sun. "Минахме през задълбочен съдебномедицински анализ с експерт по хипотермия, който работи по същия сал като от филма."

жбнм

Проучването ще се представи в предстоящ специален проект на Камерън, който ще покаже и 4K реставрация на Титаник от "двама каскадьори с еднаква телесна маса".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО Е ЩЯЛ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ РОЛЯТА СИ В "ТИТАНИК"

Джеймс казва, че екипът "е поставил сензори навсякъде около и вътре в тях, след което са ги потопили в ледена вода", за да разберат дали могат да оцелеят. Както той обяснява: "Нямаше начин. Само един можеше да оцелее."

"А Джак трябваше да умре", добавя режисьорът. "Това е като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртността на човек. Любовта се измерва с жертвата... Може би след 25 години вече няма да се налага да обяснявам това и хората ще разберат."

жфбнм

През 2019 г. той сподели в интервю за BBC, че не е имало "никакъв дебат" относно това какво е трябвало да се случи с героя на Джак и че наличието на такъв определено е "глупаво".

"Но, ако наистина искате да поговорим за това, нека се върнем към Ромео. Можеше ли да е умен и да не вземе отровата? Да", категоричен е Камерън. "Имаше възможност да не носи малкия си кинжал, защото Жулиета може да иска да се намушка с него. Да, абсолютно. Донякъде е пропуснал това."

Феновете ще отпразнуват 25-ата годишнина на филма с ново специално издание, което включва и поглед зад кулисите. В него великият визионер говори и за работата си с Уинслет за новия "Avatar: The Way of Water", както и за нестихващата му мания по Титаник.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA