Ана де Армас не е почитателка на социалните медии

Звездата сподели, че ако може ще изтрие всичките си профили.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 22 февруари 2023

Според Ана де Армас социалните медии са разрушили „концепцията за филмова звезда".

В интервю за най-новия брой на списание Vanity Fair, в който де Армас е и на корицата, тя сподели мнението си за социалните медии и всеобхватния им ефект върху холивудските звезди.

„Чувствам, че новите поколения нямат тази концепция за мистерия около славата, заради социалните медии", каза тя.

„Има толкова много информация и се споделя твърде много. Концепцията за филмова звезда е за някой недосегаем, когото виждате само на екрана. Тази мистерия изчезна.", продължи тя. „В по-голямата си част сами си го направихме – никой вече не крие нищо от никого."

34-годишната Ана говореше за изгубената мистериозност на филмовата звезда във връзка с номинираната ѝ за Оскар роля, тази на Мерилин Монро.

Въпреки издигнатата в култ Монро, кубинската актриса сподели, че е намерила много аспекти от живота ѝ, с които се е свързала.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АНА ДЕ АРМАС ЗНАЕ, ЧЕ Е ТРУДНО ДА ИЗИГРАЕШ МЕРИЛИН МОНРО

„Имаше много неща, с които можех да се свържа. Ако оставите Мерилин Монро „филмовата звезда" настрана, тя е просто актриса, която се опитва да се ориентира в живота и в тази система, която е толкова трудна за всеки", каза тя.

Звездата също спомена, че не би искала да бъде в социалните медии и единствената причина да има онлайн присъствие е заради промоционалния аспект на проектите си.

„Имам само Instagram, но почти не го използвам, защото просто имам чувството, че нещата никога не са правилни там. Ако зависеше от мен, бих изтрила Instagram профила си, но не мога", каза тя. „Разбирам, че не съм просто актриса. Имам други марки, с които работя, имам други ангажименти. Добре е за филмите ми, за които искам да говоря и да покажа."

Тя отбеляза: „Трудно е, защото чувстваш натиск да споделиш някои лични прозрения или нещо за личния си живот, за да запазиш интереса на хората към теб. Трябва да намериш баланс по някакъв начин, което намирам за много трудно."

Миналия септември Ана каза пред Variety, че вниманието на папараците към личния ѝ живот я тревожи.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АНА ДЕ АРМАС ЗА ТРУДНОТО НАЧАЛО В ХОЛИВУД

„Никога не съм била някой, който иска каквото и да е внимание, което не е свързано с работата ми. Така че, когато вниманието не е свързано с работата ми, това е разстройващо и го усещам неуважително, неуместно и опасно.", каза тя. 

„Особено в тази страна, не знам как може да се защитите. Не знам как може да спрете това да се случва, освен да я напуснете.", завърши тя.

"Искам да бъда запомнена с това. Другата страна не ме интересува", каза още актрисата. „На някои хора им е по-добре да се примирят с това. Някои дори харесват да разказват за личния си живот. Аз съм в групата на хората, които предпочитат да запазят това за себе си."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA