Готови сме за приказния свят на "Малката русалка"

Иконичната Ариел оживява на голям екран във впечатляваща игрална адаптация на Disney.

Фотография: Форум Филм България

На 26 май предстои да се гмурнем в един от най-обичаните приказни светове на Disney и ще го направим с "Малката русалка".

Под вещото ръководство на номинирания за "Оскар" Роб Маршал, историята на очарователната Ариел оживява на голям екран с изключително амбициозна и впечатляваща игрална версия, която обещава да бъде не по-малко пленителна от едноименния анимационен филм, дал началото на най-успешния период в историята на студиото.

Малката русалка

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВНИМАНИЕ, ТОВА СА НАЙ-ДЪЛГООЧАКВАНИТЕ ФИЛМИ НА 2023 Г.

Новият трейлър на лентата разкрива величествения подводен свят на Атлантика и наред с Ариел (Хали Бейли), ни запознава с част от най-иконичните герои в историята – рака Себастиан (Давийд Дигс), чайката Скатъл (Акуафина), величествения цар Тритон (Хавиер Бардем), страховитата вещица Урсула (Мелиса Маккарти) и не на последно място, с красивия принц Ерик (Джона Хауър-Кинг).

Малката русалка

Въпреки че най-вероятно все още имате някакви спомени от детските си години, "Малката русалка" разказва историята на прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява. Докато един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде "целувката на истинската любов". Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя вечно ще принадлежи на Урсула като русалка.

"Малката русалка" - от 26 май, само в кината на 2D, 3D и 4DX. В дублирана и субтитрирана версия.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA