ALMA представя завладяващото си първо EP

"Dark Side Of The Moon" е истинско олицетворение на многопластовата артистичност на певицата.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 април 2023

Тя е сладката вокална меланхолия на българската музика. Всеки неин проект е красив знак, че не се страхува да бъде различна. След успеха на колаборациите с Миро ("Повече") и с гръцкия продуцент и DJ Coyot ("Scared"), ALMA представя първия си мини албум - "Dark Side Of The Moon".

Изпълнителката празнува появата на музикалната колекция с премиерата на видеото към едноименния фокус трак.

ALMA

Със своето R&B и Soul звучене, "Dark Side Of The Moon" разкрива друга страна от многопластовата артистичност на певицата. ALMA пише музиката и текста на парчето съвместно с един от най-успешните музикални продуценти на корейски поп JinbyJin, и шведската певица и артист Moa "Cazzi Opeia" Carlebecker.

"Dark Side Of The Moon е разказ за моментите, в които ми се иска да избягам от този свят, който често ми се струва агресивен, повърхностен и объркан", споделя тя за заглавието, родило се по време на втория творчески лагер за писане на музика у нас - Sofia Songwriting Camp.

Освен с аудио премиера, парчето излиза и с официално музикално видео, реализирано от творческото дуо The Trackers, Тодор Саботинов от екипа на "Вирджиния Рекърдс" и Иван Димитров (Torexa).

Дебютният мини албум на ALMA включва още три чисто нови парчета - "Paralyzed", "Voodoo Doll" и "Burning", на които съавтори са Kay Be, Павел Николов и Jonathan Shanes и които скоро предстои да излязат с официални видеа.

"Всяка песен в EP-то изобразява различен етап от вътрешната ми битка за себепознание и приемане. Когато не се вписваш в дадена среда, започваш да се съмняваш в себе си и качествата си. Единственият начин да се справиш с тези мисли, е да наблюдаваш и анализираш действията си в контекста на социалната обстановка. Всичко е свързано с това да спреш разрушителните си навици и да се обичаш такъв, какъвто си", допълва ALMA.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA