Първи снимки на Чарлз III преди коронацията

Вече започнаха да прииждат гостите за церемонията.

Ася Иванова
Ася Иванова 06 май 2023

Фотография: Profimedia

Чарлз III бе заснет малко преди коронацията. Той бе хванат да напуска Кларънс Хаус и да се отправя към Бъкингамския дворец, където ще се подготвя за официалната церемония.

На коронацията в Уестминстърското абатство ще присъстват едва 2000 души по заръка на самият Чарлз III. Той е поискал по-кратка и не толкова пищна церемония, в сравнение с тази на неговата майка Елизабет II преди 70 години. Тогава са били поканени 8000 души, но за кратката си 25-годишна възраст, Кралицата е имала нужда от утвърждаване пред света.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАМИЛА Е ПО-РАЗЛИЧНА ОТ ПРИНЦЕСА ДАЯНА, НО ЧАРЛЗ Е "ПО-ЩАСТЛИВ"

чарлз

чарлз

Новият британски крал ще използва коронационни мантии на някои свои предшественици, включително на дядо си крал Джордж VI и на майка си Елизабет II. Също така ще изпозлва и коронационните столове, които е използвала неговата майка. От Бъкингамския дворец обясниха, че се е наложило само да бъдат претапицирани с нова кадифена дамаска и монограми.

Вече започнаха да прииждат гостите за историческото събитие. Сред тях са роднините на кралското семейство, десетки държавни управленци, музиканти и др.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA