Принц Хари пропусна семейната поява на балкона на Бъкингамския дворец

Крал Чарлз III бил категоричен, че не иска малкият му син и съпругата му до тях

Ася Иванова
Ася Иванова 06 май 2023

Фотография: Profimedia

Както се очакваше, принц Хари пропусна традиционната поява на кралската фамилия на балкона на Бъкингамския дворец. Веднага след церемонията той замина за Калифорния.

По традиция, коронацията завърши с процесия, като Краля и Кралицата бяха придружени от кортеж от 4000 военни в парадна униформа. След пристигането на всички членове на фамилията в двореца, кралското семейство се появи на балкона, за да приветства нацията и да присъства на прелитане на самолети от Кралските военновъздушни сили.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦ ХАРИ СЕ ПОЯВИ С БРАТОВЧЕДКИТЕ СИ

Едно от изискванията на Хари и на съпругата му Меган Маркъл, за да присъстват на коронацията, бе да се качат на балкона заедно със своите роднини. Товва обаче категорично бе забранено от самия крал Чарлз III. И това не е изненадващо! Двамата нямат право да бъдат включени в тази традиция, защото доброволно се отказаха от задълженията си към короната през 2020 г.

Те отсъстваха от балкона и миналия юни по време на честването на платинения юбилей от управлението на Елизабет II. И сега Чарлз е категоричен, че иска да бъде заобиколен само от работещи членове на кралското семейство. "Кралят даде да се разбере много ясно кого иска да асоциира с монархията. Тук няма място за сантименти, това е държавно събитие, а не семейно и е редно на голямо публично събитие да присъстват само работещи членове на семейството," разкри източник от Бъкингамския дворец преди церемонията. И все пак, народът се надяваше да види любимите си принцове, рамо до рамо с баща им по време на този тъй важен за него момент.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЧАРЛЗ III ПОЛОЖИ КЛЕТВА КАТО НОВИЯ КРАЛ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Друг член на семейството, който също отсъстваше от балкона, бе принц Андрю. Той също се отказа от своите кралски привилегии и съответно задължения, след като бе обвинен за сексуално посегателство.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA