Кристина Апългейт няма да се връща за екран

Актрисата се бори с множествена склероза от 2021 година

Ася Иванова
Ася Иванова 09 май 2023

Фотография: Profimedia

Кристина Апългейт е категорична, че няма да се върне към телевизията и киното. Причина е болестта, в която тя се бори в последните годни - множествена склероза и заради която вече се придвижва трудно и само с помощта на бастун.

Актрисата от "Мъртъв за мен" разкрива, че времето й в този хитов сериал на Netflix е последното нещо, което снима.  "Вероятно няма да работя отново пред камера", кавза Апългейт.

кристина апългейт

Тя допълва, че обича да работи с партньорката в сериала Линда Карделини. "Много по-забавно е, когато другият човек е също толкова добър, колкото и ти. Толкова се радвам, че работих с някой, който е най-великата актриса, с която съм работила през целия си живот, ако не и най-великият човек, когото някога съм познавала."

Апългейт беше диагностицирана с множествена склероза пре август 2021 г. Заболяването засяга централната нервна система и мускулния контрол. В този момент тя снима "Dead to Me" и се налага да спре снимките, за да започне веднага своето лечение. Апългейт добавя, че ще пропусне завръщането си в сериала заради борбата си. "Липсва ми изживяването от това, но в същото време, тъй като миналата година беше толкова невероятна борба, изпитвам облекчение, че вече не трябва да се старая толкова много, за да преживея деня си", каза тя.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA