Долф Лундгрен проговори за тежката битка с рака

Актьорът се бори с болестта от осем години.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 октомври 2023

Фотография: Profimedia

Феновете бяха изключително изненадани, когато екшън звездата Долф Лундгрен разкри, че от осем години се бори с рака. Сега за първи път актьорът говори открито за тежката си битка и през какво му се е наложило да премине.

65-годишният Лундгрен споделя, че най-сетне води нормален начин на живот. Но в последните години това не е било така. През 2015 г. е установено, че Долф има тумори в бъбреците, а през 2020 г. е установено, че са се образували нови. Той е претърпял операция за отстраняване на общо шест образувания. Но вместо всичко да свърши дотук, лекарите са направили грешно заключение и са му заявили, че му остават само три или четири месеца живот. За щастие, това не се оказва истина и днес той продължава с живота си.

Долф Лундгрен

"Живея нормален живот. Все още приемам перорални лекарства, но те не ми влияят особено. Искам да кажа, че няма никакви странични ефекти. Всеки ден за мен е благословия и аз наистина се наслаждавам на живота и се чувствам много добре", казва Лундгрен пред "Entertainment Tonight".

В тази битка плътно до него е неговата 27-годишна съпруга Ема Крокдал, за която се ожени миналото лято на интимна церемония в Миконос, Гърция. "Всъщност се сгодихме в седмицата, в която разбрах, че ракът се е върнал. Това беше преди COVID. След това преминахме и през COVID. А след това искахме да видим как действат тези лечения, но всичко изглеждаше наред. Така че това лято в Миконос в Гърция най-накрая се оженихме и това наистина беше малка романтична сватба с няколко приятели. Беше наистина красиво", разказва актьорът.

Долф Лундгрен и Ема Крокдал

Всичко това той ще опише в документален филм, който снима от няколко години. "От две години се снима документален филм за живота ми. В момента сме в процес на монтаж. Ще видя окончателната версия след няколко седмици и мисля, че ще излезе догодина, така че ще е доста вълнуващо", казва Лундгрен.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA