Принц Уилям наруши мълчението

Принцът на Уелс благодари за подкрепата към Кейт Мидълтън и Чарлз III.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 февруари 2024

Фотография: Profimedia

Принц Уилям направи първата си публична изява след като бе обявено, че крал Чарлз има рак.

Той присъства на лондонската благотворителна гала вечеря за бърза помощ, където проговори относно скорошната тежка диагнозата на баща му, както и скорошната коремна операция на съпругата му принцеса Катрин. "Добър вечер на всички. Благодаря, че сте тук тази вечер. И благодаря на всички, чиято упорита работа направи тази вечер възможна. Бих искал да използвам възможността да ви благодаря и за милите съобщения в подкрепа за Катрин и за моя баща, особено през последните дни. Това означава много за всички нас," сподели Уилям.

Принц Уилям

След това шеговито добави: "Справедливо е да се каже, че последните няколко седмици бяха с по-скоро с "медицински" фокус. Така че реших да дойда на службата за въздушна линейка, за да избягам от всичко това!"

Благотворителното събитие бележи един от първите публични ангажименти на принц Уилям, откакто той си взе отпуск от кралските си задължения, за да се грижи за своята съпруга и за трите им деца – принц Джордж, принцеса Шарлът и принц Люис.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЛЕД ДИАГНОЗАТА НА ЧАРЛЗ III: ЩЕ СЕ СДОБРЯТ ЛИ УИЛЯМ И ХАРИ?

Принц Хари и принц Уилям

Макар вече да се е върнал към задълженията си, Уилям така и не се срещна с брат си Хари, докато той бе във Великобритания. Херцогът на Кеймбридж пристигна, за да види баща си, ала визитата му бе изключително кратка.  За сметка на това пък, Хари и Чарлз успяват да се помирят. Кралският експерт Кейти Никол разкрива, че кралят "иска отчаяно да се помири с Хари". "Кралят изпита огромно облекчение и утеха от факта, че Хари дойде. Вероятно бе много емоционално и доста трудно и за двамата."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЧАРЛЗ III Е ДИАГНОСТИЦИРАН С РАК, ХАРИ СЕ ПРИБИРА

чарлз III и хари

Тя продължава: "Със сигурност смятам, че виждаме истинско размразяване в отношенията между Чарлз и неговия син. Знам, че за Чарлз вратата винаги е била оставяна отворена, независимо от някои от нещата, които Хари е написал… Източник, много близък до краля казва, че каквото и да е казал или направил Хари, Чарлз винаги ще го обича". Кралят искал да затопли отношенията си и със снаха си Меган Маркъл и да бъде част от живота на внуците си - Арчи и Лилибет.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA