Близките на Чарлз III сериозно притеснени за здравето му

Преразглеждат се плановете за погребението на Краля.

Ася Иванова
Ася Иванова 26 април 2024

Фотография: Profimedia

Здравето на крал Чарлз III е сериозно разклатено, вследствие на тежката борба с рака, която води в момента, и това тревожи близките му.

"Говорейки с приятели на краля през последните седмици за здравето му, най-честият отговор е: "Не е добре", съобщава Том Сайкс от Daily Beast. "Всички остават оптимистични, но той наистина е много зле," добавят от медията.

Той споделя още, че плановете за погребението на Краля с кодово име "Операция Менайски мост", в момента се преразглеждат. "Плановете са почистени от праха и активно се актуализират," обяснява бивш служител на Кралството. Той признава, че здравословните проблеми на Чарлз са придали на плановете му различен оттенък и неотложност.

Крал Чарлз III и Камила

Има и специален документ, който посочва какво е било по план на погребението на кралица Елизабет II през септември 2022 г. и какво може да се направи по-добре следващия път, когато монарх умре.

През февруари Чарлз призна, че се бори с рак.Той не уточни тчната диагноза. В специалното изявление се отбеляза също, че ще бъде подложен на лечение и че лекарите са го посъветвали да отложи публичните си задължения. Няколко дни по-късно Чарлз благодари за всички добри пожелания в своя публикация. Първата му публична поява бе два месеца по-късно, когато присъства на Великденските служби.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA