Новият албум на Ели Голдинг е страхотен... и направен от рециклирани материали!

Ели Голдинг се завръща с четвърти студиен албум и увереност, която просто излъчва с всяка своя крачка.

Ели Голдинг има над 16 милиона продадени албума в световен мащаб, най-много челни позиции в Billboard Hot 100 за британски соло артист през този век (да, от 20 години насам!), номинация за "Грами" и близо 15 милиона последователи в Instagram. За някои тя е певицата, която изпълнява „онази песен от саундтрака на „50 нюанса сиво", за други е „кралицата на съвременната поп и соул музика", но едно е сигурно – Ели е готова за нови върхове! 

Това лято Голдинг се завръща с четвърти студиен албум и увереност, която просто излъчва с всяка своя крачка.  

https://www.instagram.com/p/CArpgN9juMs/

Макар животът на всеки да е до някаква степен предопределен, малките противоречия с големия план често пъти ни очакват зад ъгъла, за да ни изпитат. Защо? Родената в края на декември 1986 г. Голдинг започва да свири на кларинет, когато е на девет, а до 14-годишна възраст вече владее до майсторство и китарата. След като влиза в гимназия, започва да пише авторски текстове, които намират място измежду песните в първия ú студиен албум. Ели се изявява като отлична ученичка, има само шестици и една-единствена двойка… по музика. 

https://www.instagram.com/p/B9uVPKPnzf2/

Тази обезкуражаваща подробност обаче не ú попречва да се запише в Университета в Кент, където среща бъдещия си мениджър Джейми Лилиуайт и ето, че дебютният ú албум Lights е факт с над 1 милион продадени копия за по-малко от година. Тавата предшества успехите на последващите два албума в лицето на Halcyon и Delirium, който ú печели няколко награди Brit и овациите на меломани навсякъде по света.

След всички постижения и няколко световни турнета Ели признава, че в даден етап е била готова да се откаже от музикалната си кариера. „Трябваше да отстъпя. Това бяха 10 години непрекъснато турне. Няколко пъти обиколих света и стигнах до момент в живота си, в който просто трябваше да се откъсна от всичко и да се завърна, обичайки това, което правя", споделя тя.

Дали заради типичния британски хумор, или заради склонността си да не се приема твърде сериозно, Ели винаги говори за онези страни от живота, за които другите се страхуват дори да помислят. Певицата разкрива, че в даден период алкохолът я е карал да се чувства интересна, но всички нейни лоши дни вече са в миналото, защото сега до нея е съпругът ú – търговецът на изкуство Каспър Джоплинг. Двамата сключват брак миналата година, след 18-месечна връзка. Голдинг признава, че след като се е запознала с Джоплинг, целият ú гняв е изчезнал и наистина вярва, че срещата със сродната душа може да извади най-добрите черти от характера на всеки.

https://www.instagram.com/p/CCqRP_VjLFi/

Пет години след излизането на Delirium Ели се завръща с четвъртия си студиен албум Brightest Blue. Тавата е на пазара от днес, а пилотният сингъл Worry About Me в колаборация с blackbear вече завладява класациите и има над 16 милиона гледания в YouTube.

Албумът се предлага на CD, плоча, както и в няколко луксозни варианта, а опаковките на всички са направени изцяло от рециклирани материали като пластмаса, обелки от кайсии и лед. "Имахме чудесен прогрес с това и се радвам, че движим индустрията напред, макар да има още много работа за вършене", споделя Ели за оставянето на минимален въглероден отпечатък върху околната среда.  

https://www.instagram.com/p/CB0uSQ2jnjC/

Голдинг признава, че никога не е имала намерението да бъде в центъра на вниманието, защото не може да понесе идеята да разочарова някого, ако не е „достатъчно добра". Тази нагласа се променя, когато певицата осъзнава, че трябва да погледне нещата от собствената си перспектива, за да излезе на сцената „напълно безмилостно, ударно и правейки това, което обичам, без да позволявам нещо да се изпречи на пътя ми". „Бях разпилян и объркан човек в 20-те си години. Не знаех коя съм. От университета тръгнах директно на турне, така че нямах време да разбера навиците и личността си", споделя тя в интервю за британския Glamour само няколко седмици преди албумът да стане факт.

Голдинг признава, че вече се чувства комфортно в своята кожа, харесва собствената си компания и има някой, който да подкрепя нейното щастие, вместо да бъде изцяло нейното такова. Парчетата от Brightest Blue вече са на replay и определено можем да потвърдим, че те изразяват онази Ели, която се появи като комета на музикалната сцена преди 11 години. Тя отново е тук: по-уверена, по-различна и най-накрая себе си.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA