Най-готините (до този момент) музикални видеа на 2021 г.

Дуа Липа и Лана Дел Рей не умеят да разочароват, а новите музикални сензации обещават истинска революция.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 август 2021

На звездите не им е никак лесно. Нямаме предвид папараците, липсата на анонимност, милионите хейтъри и другите тъмни страни на славата, а фактът, че самите те, както и хората зад тях, просто трябва да бъдат ужасно креативни. В последните няколко години видяхме ДОСТА неща, може да се каже - почти всичко. Вече не е окей да си просто "окей”, защото местата по върховете на класациите се разхвърлят за секунди, а почитателите ти винаги искат още.

Когато говорим конкретно за музика, отдавна не е достатъчно да имаш само приятен сингъл, който хората да слушат в колата или метрото, прибирайки се от работа. Желателно е той да върви със запленяващо, иновативно и открояващо се видео. Ако, разбира се, искаш другите да ти отдадат част от ценното си време.

Това са нашите фаворити на годината, поне засега.

GOOD 4 U, ОЛИВИЯ РОДРИГО

Оливия Родриго предефинира стандартите в индустрията и успешно наложи своята визия за нещата. Във видеото към "Good 4 U”, режисирано от Петра Колинс, тя бяга далеч от тоналността на дебютния си сингъл и пали истински пожар, разгневена от скорошна раздяла. Всички сме били там, разбираме те. Макар и не буквално. Надявам се.

UNGODLY HOUR, CHLOE X HALLE

Футуристичният клип на двете сестри, които вече са константа в плейлистите ни, носи много мрачни, апокалиптични елементи и много латекс. Нищо чудно, че Бионсе ги обожава. Основното обаче продължават да са ангелските им гласове, можем да ги слушаме forever. Каква ли ще бъде следващата им стъпка?

CHEMTRAILS OVER THE COUNTRY CLUB, ЛАНА ДЕЛ РЕЙ

Видеото към едноименния сингъл, озаглавил последния албум на Лана, напомня на доста други нейни проекти, но е очарователно (и плашещо) по свой собствен начин. Луксозните винтидж коли, блясъкът на стария Холивуд и екстравагантните имения контрастират перфектно с тъмния развой на събитията в сюжетната линия. Само Лана би могла да я измисли!

STREETS, DOJA CAT

Doja Cat не е чаша чай за всеки, но може да разберете защо се превърна в категоричната любимка на годината. Само изгледайте видеото към "Streets”. Вдъхновена от популярно TikTok предизвикателство (често ще срещнете песните ѝ в платформата), тя хипнотизира шофьор на такси и се доближава до образа на черната вдовица, която владее всичко. Включваме музикалните класации в това число.

DON’T GO YET, КАМИЛА КАБЕЙО 

Съвсем скоро Камила Кабейо ще ни зарадва с цял албум, но първият сингъл от него вече е факт. "Don’t Go Yet” почита кубинските и мексиканските корени на певицата, а видеото е толкова цветно и заразно (помните ли времето, в което думата се използваше и с други цели), че просто искаме да танцуваме до изгрев в Канкун. Може ли?

WE’RE GOOD, ДУА ЛИПА

Оставихме най-големия ни фаворит за най-накрая. Истината е, че лично според мен, това е музикалното видео на последните няколко години. Има блясък, има невероятна любовна история, има Дуа Липа. Забавно е, креативно е, тъжно е. Кара те да се замислиш. И да си го пускаш отново и отново.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA