Три специални, но съвсем, съвсем различни любовни истории

Разказваме ви няколко великолепно нетрадиционни истории, обединяващи изкуство, любов, мода, приятелство, семейни ценности и желание за успех.

14 февруари 2022

Текст: Тита Найденова
Фотография: Profimedia

Тя е основният виновник в литературата да има изпепеляващи истории, в киносалоните да тръпнете в очакване на първата целувка между любимите си герои, а в житейски план е причината да ги има тях – нашите герои, и вас, нашите читатели. Според някои понятието любов идва от санскритското lubhyati и означава буквално „желание". Психолозите са категорични, че когато обичаме, ставаме по-добри и по-умни. Доказано е, че сърцата на хората, които се обичат, бият в синхрон. Далеч не само в романтичен план.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗВЕЗДНИТЕ ДВОЙКИ, ПРИ КОИТО ЛЮБОВТА НЕ ЗАПОЧВА ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД

57

ДОЛЧЕ ВИТА С ДЕРИК БЛАСБЪРГ

Ако беше съвременник на Труман Капоти, американският журналист и светски хроникьор Дерик Бласбърг щеше да е герой в негов разказ. Довереник на най-красивите жени в Холивуд и онези, които крачат по модния подиум, 39-годишният Дерик е най-близкият приятел на Даша Жукова от години и прекарва всяко лято на семейната им яхта с Роман Абрамович – висша форма на доверие от страна на Жукова, която разчита на Бласбърг за модни съвети и арт инвестиции. Бласбърг винаги има преднина пред всички останали журналисти, когато става въпрос за сватби и ексклузивни светски истории, за които останалите списания плащат завидни суми, а той получава свободен достъп благодарение на благия си нрав и лоялността.

Казват, че каквото се довери на ухото на Бласбърг, никога не излиза от устата му, освен ако това не е стратегията, която е препоръчал на въпросното лице. Така например Дерик е човекът, който вкара в обращение в медийното пространство името на внучката на Франсис Форд Копола – Джия Копола, независим кинорежисьор и автор на розето, което се продава в избата на създателя на „Кръстникът" и се радва на най-голям интерес от страна на ценителите на вината с марка „Копола". Освен на госпожа Абрамович той е найдовереният приятел и на топмодела Карли Клос, която не пропуска ежеседмичните им вечери в ресторант в Трайбека, за да обсъди с довереника си всичко – от личния си живот до професионалните си ангажименти. „Дерик е приятел, на чието рамо човек може да се облегне по всяко време и за всяко нещо. Колко момичета могат да се похвалят с толкова благороден и сърцат човек до себе си?!", коментира тя в модно издание и побърза да похвали и съветите, които й е давал за арт инвестиции.

57

Официалният му профил в Instagram има хиляди посетители, за които постовете на Бласбърг са по-интересни и от публикации във Vogue и списание Hello, взети заедно. С мобилния си телефон той скъсява пътя до всяка светска сватбена церемония или гореща романтична клюка – Дерик е принцът на светския живот в САЩ и всяка жена, която бленува да влезе в него през парадния вход, се нуждае от услугите на Бласбърг. В това се уверяват и главните редактори на няколко списания – Wall Street Journal, Harper’s Bazaar и Vanity Fair, за които момчето, започнало кариерата си като асистент-редактор във Vogue, прави чудеса. Разбира се, срещу солидни хонорари и статута – любимец на звездите. Суетен, амбициозен и упорит – комбинацията, която го изстреля сред найизвестните и богати жени в Лос Анджелис и Ню Йорк, е и причината кръгът на Дерик Бласбърг да е съставен от актриси, модели и бизнесдами като бившата съпруга на медийния магнат Рупърт Мърдок – Уенди Донг Мърдок. „Аз харесвам хората и популярността. Ако искате да бъдете сред интересни хора, бъдете човекът, когото биха поканили на партитата си!", е скромният му съвет. Повече от ясно е, че Бласбърг стъпва на личен опит, когато отправя подобни препоръки, но не пропуска да сподели в телевизионно интервю, че „долче вита"-та му има и друга важна част – упоритата работа. „Имам много ангажименти, срещам се с много хора, пиша доста текстове и се сещате, че няма как да се справя с всичко това, ако препускам от парти на парти. Добро възпитание, чувство за хумор, лоялност, малка доза ласкателство и много упорит труд – това е моята комбинация за успех!", признава в интервю светският лъв.

„Забелязах го за първи път на дансинга в един нощен клуб. Ако човек умее да се забавлява истински, значи няма да ви измами като приятел. Оттогава сме много, много близки!", коментира Даша Жукова, а актрисата Ема Уотсън добавя: „Срещнахме се в Париж. Беше моята първа модна седмица там и бях много притеснена, най-вече за това как ще се представя. Всички се опитваха да пазят благоприличие и реноме, докато Дерик не слизаше от дансинга и правеше само онова, което му се искаше – свобода, която не всеки може да си позволи". За топмодела Карли Клос той е „по-големият брат, който никога не съм имала". Имам стопроцентово доверие в Дерик и обсъждам всичко с него."

57

МАМА МИА - КАРИН РОЙТФЕЛД

Приятелският кръг на екс главния редактор на френското издание на Vogue има много пресечни точки с този на Дерик Бласбърг, но докато той залага на хлапашкото си излъчване и лоялност, Карин Ройтфелд е менторът, който придава увереност и сила. Топмоделът Карли Клос, модният дизайнер Рикардо Тиши, модният фотограф Себастиан Фаена, артистичният директор Стивън Ган, семейство Кание Уест и Ким Кардашиян и поне десетина топмодели, които Карин е открила и утвърдила на модния подиум, са звездите в близкото й обкръжение. Лара Стоун, Кейт Ъптън, Андреа Дякону са красавиците, на които проправя път благодарение на авторитета си, жената, която вдъхнови появата на модните блогъри – Карин Ройтфелд. Две са основите в живота й – семейството и приятелите, и за Ройтфелд много често те променят функциите и местата си. Приятелите са нейното семейство, а много често в семейството й се отнасят един към друг като към големи приятели. Такива, на които можеш да довериш всичко, дори с риск да преминеш границата на добрия тон. Но къде е тя, пита се жената, която скандализира модните среди с откровено секси реклами за Tom Ford, във времето, в което той работеше за Gucci, а после това се превърна в тенденция в модната реклама.

57

„Карин живее за работата си, прекарва по-голяма част от времето си в Ню Йорк, за да е заедно с хората, с които работи в авторското си списание CR Fashion book, но откакто и синът й Владимир и дъщеря й Джулия живеят също тук, балансира и със семейните си задължения. Ако въобще човек може да нарече задължения един безкраен празник, който се случва най-често в дома на семейство Рестоан-Ройтфелд!", коментира бизнес половинката й Стивън Ган. Съпругът на Карин е най-либералният човек около нея. Кристиан Рестоан е специалист по маркетинг и реклама, а от двадесет години менажира и създаден от него моден бранд, който се специализира в дизайн на тишърти и деним. В приятелския кръг на прочутата му съпруга бленува да влезе всеки, за когото името Версаче не е предпочитан коктейл, а фамилното име на модна легенда. „Семейството е базата, върху която стъпва Карин и която й дава здрава основа да бъде това, което е, и да лети толкова свободно и смело в артистичния си живот!", добавя американският топмодел Кейт Ъптън, която е откритие на мадам Ройтфелд. Голямата гордост и радост на баба Карин е внучката Роми, която е и единствената причина, заради която френската секси лейди експериментира да се покатери на детска катерушка, с обувки на десетсантиметров ток.

57

ЗА ЧЕСТТА НА ФАМИЛИЯ МИСОНИ

Наследницата на италианската модна фамилия Мисони – Маргерита съчетава майчинска всеотдайност (радва се на безоблачно щастие със съпруга си Еуженио, автомобилен състезател, и двамата им синове), талант да управлява детската линия, която създаде към фамилната империя „Мисони" – „Маргерита Кидс", и щедро сърце, което я превръща в център, около който се върти най-любимият ни кръг от любов – този на приятелите. Маргерита Мисони е като артистичен магнит, който привлича най-интересните и безспорно най-значими дами в светските и модните среди – като Южени Ниаркос, Шарлот Казираги, Алекс Ниеделски, Елизабет фон Гутман, Коко Брандолини и Татяна Санто Доминго-Казираги. Сватбата на Маргерита и Еуженио в родния град на бабата на Маргерита - Росита, създателката на бранда Мисони, - Варезе, се превърна в светско събитие номер едно на лятото на 2012-а. „Семейството е моят храм, това е мястото, където се чувствам най-защитена и вдъхновена, а приятелите ми са моите криле. С тях правим наистина на пръв поглед невъзможни неща, но събрани на едно място, всички ние сме по-смели да направим първата крачка към тях и да осъзнаем, че те всъщност не са толкова страшни!", коментира Маргерита в интервю за Vogue Italia. Признава, че най-голямото й вдъхновение е безстрашната й баба Росита, която въпреки че остава вдовица преди няколко години, продължава с усмивка на лице да бъде двигателят на „Мисони".

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ШАКИРА И ЖЕРАР ПИКЕ - НЯМА ГОЛЯМА СВАТБА, ИМА ГОЛЯМА ЛЮБОВ

„Баба Росита възпита всичките си деца и внуци във вяра в доброто и копнеж към красотата, затова никога не можем да й се отблагодарим достатъчно. Тя е неуморима, дори и на тази възраст се занимава активно с двамата ми синове, води ги на изложби и на детски четения, а на нас остава зимните ски ваканции и лятото, което винаги прекарваме на море. Знам, че това, което тя ни предаде като ценности и ДНК на семейството, ни прави хората, които сме днес!" И докато за баба Росита е запазена територията „фамилно щастие", приятелите довършват пъзела на хармонията на Маргерита. „С тях сме преминали през какво ли не – любовни болки, професионални провали, неуспехи на един или друг фронт, но винаги, винаги сме били заедно и наясно, че когато някой от нас има нужда от съвет, подкрепа или рамо, на което да поплаче – винаги ще го намери!"

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA