Pam & Tommy: Всичко, което трябва и не трябва да знаете

Лили Джеймс и Себастиан Стан разказват скандалната история, променила завинаги живота на Памела Андерсън и Томи Лий.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 февруари 2022

Не знаем дали вече сте стигнали до първите три епизода на "Pam & Tommy", но сякаш има причина стрийминг платформите все по-често и по-често да се насочват към биографичните истории.

Налице обикновено е драматичната завръзка, последвана от забавено действие, епична кулминация и опустошителна развръзка. И, да, обикновено се разказва история, която някои знаят до най-странните подробности, която други са чували да се разнася в публичното пространство и която трети тепърва предстои да научат. Скандалното минало на Памела Андерсън и Томи Лий по-скоро не е от последните.

57

Още когато стана ясно, че Лили Джеймс и Себастиан Стан ще изиграят главните действащи лица в проекта на Hulu, съмненията, че той ще бъде разочарование, бяха сведени до минимум. На първо място, вижте скандалната визуална прилика. Сега сигурно ще се намесите и ще ми кажете, че Памела си е Памела, но моля да погледнете онзи вече viral черно-бял кадър със захапването на зърното. Второ, страхотните им актьорски умения, които неведнъж са показвали и на големия, и на малкия екран. Споменах ли убийствената прилика?

Може би тук е моментът да отправим поздравления към кастинг директорите, а след това към всички стилисти, гримьори и коафьори, постигнали бруталния резултат. А историята...

Лимитираната поредица започва със сватбата на Пам и Томи (да не забравяме, 96 часа след запознанството им), но продължава, проследявайки отблизо скандала със секс записа, раждането на двамата им сина и шестмесечния престой на Томи в затвора след жестоката конфронтация между него и неговата любима.

Сюжетната линия предлага точно този разказ. Отчасти в подробности, отчасти повърхностно, но доста интересно от гледна точка на визия, режисура и опит за придържане към реалността, без крайно залитане към фикцията. Поне през повечето време. Има говорещ пенис.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВО ДА ГЛЕДАТЕ ПРЕЗ УИКЕНДА?

57

Макар да се справя повече от отлично като Памела, Лили Джеймс споделя, че е била готова да се откаже от ролята буквално седмица преди началото на снимките. Не че се изисква да сте завършили ядрена физика, за да стигнете до следното заключение, но тук тя не е Пепеляшка. Никога няма да я видите в същата светлина.

"Казах си, че не мога да го направя. Просто го усетих твърде плашещо. Но осъзнах, че точно това те кара да растеш и да ставаш по-добър", разкрива актрисата в ново интервю. "Гледах изявите на Памела отново и отново, коментирах ги, повтарях след нея. Исках да усетя тези енергия и импулсивност, които има, когато е пред камера."

Джеймс е категорична, че никога не е работила толкова усилено върху роля. Както психически, така и физически. Посещенията на гримьорната са били с начален час 3:30 всяка сутрин. "Постепенно нашият невероятен екип намери баланс, в който приличах достатъчно на Памела, но също така чувствах, че мога да действам като себе си."

"Никога не съм правила нещо, което да изглежда толкова по-различно от мен. Наистина бих искала да продължа в този дух, защото почувствах нещо много освобождаващо. Смелост", казва още тя.

57

Себастиан пък смята, че ключът към перфектното изграждане на образите им е бил именно комуникацията. "Беше различно, но няма два еднакви проекта. С Лили имахме всички тези сцени, трябваше да общуваме, да поддържаме връзка, да се уверяваме, че сме на една и съща страница."

По отношение на секс изявите, и двамата са повече от категорични. "Знаем, че те са част от историята. Имат съществено значение в сценария, развитието на връзката им и случилото се след това." И въпреки че рейтингът на сериала в Rotten Tomatoes е 80%, а оценката му в IMDb - 7.7 (поне към момента на писане на този текст), не всички са доволни от екранното позициониране на драматичната история.

57

Кортни Лав сподели, че идеята за шоуто е "дяволски скандална" и вярва, че осъществяването ѝ ще причини "сложна травма" на нейната приятелка Памела. 

Източници, близки до звездата от "Спасители на плажа", разкриват, че тя изобщо не е впечатлена от опита за привличане на внимание и със сигурност няма интерес да гледа "драматизацията" на връзката си. Дори е казала, че не знае кои са актьорите в нея. "Памела няма намерение да гледа това ужасно шоу. Абсолютно не. Никога. Никога не е чувала за актьорите, които играят нея и Томи, и не иска да ги познава. Тя и семейството ѝ смятат, че шоуто е евтина измислица. Цялата работа е шега за тях."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМЪТ С EMILY IN PARIS?

В същото време, приближени до Томи Лий не крият, че той е приел идеята с пълно спокойствие и иска целият свят да знае, че двамата с Памела са "разбили интернет", много преди времето на Кардашиян. "Нека всички знаят, че ние го направихме първи. Преди Кардашиян, преди всеки друг. Ние първи разбихме интернет."

Горе-долу такава ще е ситуацията и със самия сериал, чийто финал предстои на 9 март. Дотогава, enjoy.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA