Филмите, които очакваме с нетърпение на фестивала във Венеция

От утопичната представа на Оливия Уайлд, през Адам Драйвър, чак до Ана де Армас и Кейт Бланшет под светлината на прожекторите.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 август 2022

След повторния red carpet дебют на Дженифър Лопес и Бен Афлек от миналогодишното издание на филмовия фестивал във Венеция, очакванията за 2022-ра са високи. Имайки предвид впечатляващата програма, смеем да твърдим, че може би най-обещаващите заглавия на есента ще минат през червения килим в Италия, преди да стигнат до големия екран. А предвид склонността на събитието да излъчва фаворити за "Оскар", не бихме пропуснали нито един от следващите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ФИЛМИТЕ НА 80-ТЕ, КОИТО МОЖЕМ ДА ГЛЕДАМЕ ПАК И ПАК, И ПАК

WHITE NOISE

Голямото начало на филмовия форум ще се случи с новия проект на Ноа Баумбах, който стои зад изключително успешния "Marriage Story". Адаптирайки едноименния роман на Дон ДеЛило, режисьорът ще ни поднесе Адам Драйвър в ролята на професор, изучаващ историята на Хитлер и неговата съпруга (Грета Гъруиг), чиито животи са застрашени от опасно събитие. Може да очаквате операторско майсторство, остроумни диалози и нас, ако питате, номинации за "Оскар".

филм

BLONDE

Още с появата на първия тийзър стана ясно, че Ана де Армас и екипът на "Blonde" наистина имат желанието да разкажат човешката страна на историята. И докато звездата от "Deep Water" буквално се движи и диша като Мерилин Монро, премиерата (за всички нас) ще е в Netflix на 22 септември. Въпреки че филмът получи най-строгия възрастов рейтинг в стрийминг платформата някога, слуховете за фурор са напълно основателни. Към цялата картинка добавете Боби Карнавале, Ейдриън Броуди и великолепно реалистичния костюмен дизайн.

THE SON

Флориан Зелър разказва историята на главния герой (в ролята е Хю Джакмън), чието идилично съществуване е преобърнато с главата надолу след изненадващото пристигане на бившата му съпруга и депресирания им тийнейджър. Единствено има нужда да уточним, че в актьорския състав ще срещнете Лора Дърн, Ванеса Кърби и Антъни Хопкинс, който спечели "Оскар" за екранното си превъплъщение в "The Father". Да, това е нещо като продължение.

филм

DON'T WORRY DARLING

Не знаем за вас, но ние нямаме абсолютно никакво търпение за поредното артистично виждане на Оливия Уайлд. Само си представете - цветна история за утопична комуна в калифорнийската пустиня. Флорънс Пю и Хари Стайлс са перфектната, изключително страстна, двойка, до момента, в който главната героиня не разбира, че в сенките се крие нещо много, много зловещо. Действието се развива през 50-те, така че очаквайте цветове във всевъзможни аспекти. "Don't Worry Darling" излиза на 23 септември.

THE ETERNAL DAUGHTER

Мартин Скорсезе събира отново Джоана Хог и Тилда Суинтън за тази вълнуваща мистерия, в която майка и дъщеря решават да посетят старото си имение. Само че очакването за потапяне в мили семейни спомени се оказва изплуване на дълго пазени зловещи тайни. Така че колкото и да се опитват да бягат от миналото, то да ги застигне - с грешките, но и с пропуснатите възможности. Вярно, звучи тържествено и някак зловещо, но е сигурно, че ще гледаме.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЦЯЛА АРТИЛЕРИЯ ХОЛИВУДСКИ ЛЕГЕНДИ НИ КАНИ НА ПЪТУВАНЕ ДО "АМСТЕРДАМ"

филм

BONES AND ALL

След "Call Me By Your Name" всички полудяват при мисълта, че Лука Гуаданино ще си партнира с Тимъти Шаламе. Това прави "Bones and All" най-очакваната премиера на филмовия фестивал, както и може би най-очакваната такава през есента изобщо. Не знаем дали искаме да навлизаме в подробности, но Тейлър Ръсел, епичен road trip, любов от пръв поглед, канибализъм. It's a lot, but we are ready. Или поне така смятаме.

TÁR

Шестнайсет години след появата на последния му филм, Тод Фийлд се завръща с "Tár". Мястото под светлината на прожекторите е отредено на Кейт Бланшет, която ще изиграе световноизвестен диригент на прага на ново музикално случване, склонно да промени кариерата ѝ завинаги. Добавете лични житейски перипетии и няма да сте изненадани, че лентата ще се състезава за престижния "Златен лъв". Все пак споменахме Кейт Бланшет.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA