11-те сериала, които ще гледаме тази година

Педро Паскал и Бела Рамзи ни отвеждат към края на света, Емили - в Париж, а Джъстин Теру ще отвори вратите на Белия дом.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 януари 2023

Фотография: Profimedia, HBO Max

Като човек, който може да се откаже от филм с продължителност над 2 часа още преди самото му начало, но е способен да приключи цял сезон на сериал с общо една пауза, в началото на всяка година - къде от лично любопитство, къде от чувство за отговорност, задължително обръщам поглед към най-актуалните предложения.

Изглежда, че през следващите 12 месеца случващото се в стрийминг платформите ще бъде звездно, драматично и почти епично.

Постарахме се да съберем заглавията, които звучат обещаващо и на които смятаме да дадем шанс (макар и втори), като все още не знаем дали третото завръщане на "Only Murders in the Building" ще се случи това лято и предварително се извиняваме на Селена Гомес, Стив Мартин и Мартин Шорт, ако се окаже така.

"ПОСЛЕДНИТЕ ОЦЕЛЕЛИ"

/от 16 януари, HBO Max/

Адаптацията по едноименната игра развива историята в девет епизода, 20 години след унищожаването на съвременната цивилизация. Закоравелият наемник Джоел (Педро Паскал) получава поръчка да изведе нелегално Ели (Бела Рамзи), 14-годишно момиче, от карантинната зона. Това, което започва като задача за пари за Джоел, скоро се превръща в брутално и сърцераздирателно пътуване, тъй като и двамата трябва да прекосят САЩ и оцеляването им зависи един от друг.

сериали

"HOW I MET YOUR FATHER", СЕЗОН 2

/от 24 януари, Disney+/

Не знаем какво мислите за спин-офа на "Как се запознах с майка ви", но ние сме на мнение, че имаше очарователни моменти. Е, търсенето на Единствения продължава, макар Софи да срещна бащата на детето си още в първия епизод. Целият каст се завръща за сезон 2, така че очакваме Хилари Дъф и компания ASAP.

"YOU", СЕЗОН 4

/от 9 февруари, Netflix/

Пен Баджли се завръща като професор Джонатан Мур - в Лондон, където се опитва да рестартира живота си. Отново. След като последната му "любима" е мъртва, а бебето им - изоставено, ще бъде интересно да видим какво предстои да се случи с новите герои в поредицата, макар да имаме няколко предположения. Първата част от сезона ще се появи в стрийминг платформата на 9 февруари, а втората - на 9 март.

"OUTER BANKS", СЕЗОН 3

/23 февруари, Netflix/

The Pogues продължават напред в търсене на следващото съкровище, обещанията на Netflix са за "пълен с екшън и приключения" трети сезон, а първите снимки от новите епизоди вече взривиха социалните мрежи, така че запишете 23 февруари в календарите си.

сериали

"НАСЛЕДНИЦИ", СЕЗОН 4

/тази пролет, HBO Max/

Макар и така да не се разбрах с операторските решения в "Наследници", сериалът доказа себе си като истински феномен. След шокиращия финал на сезон 3, продължението ще бъде факт тази пролет. Може да очаквате медийни войни, семейни драми и шокиращи разкрития от първата до последната секунда.

сериали

"ВОДОПРОВОДЧИЦИТЕ ОТ БЕЛИЯ ДОМ"

/през март, HBO Max/

Продукцията разнищва в дълбочина темите за политическия фанатизъм, цената на лоялността и страхa от това да загубиш властта. Свежият поглед, с който е представена аферата Уотъргейт, проследява събитията, довели до грандиозния скандал. Егил "Бъд" Крог и Матю Крог от екипа на Никсън, са наети да се грижат той да запази поста си на президент, вместо това с поредица от действия съсипват кариерата на държавния глава. В главните роли са Уди Харелсън, Джъстин Теру и Лина Хийди.

сериали

"ПРОСТО ЕЙ ТАКА", СЕЗОН 2

/това лято, HBO Max/

Мненията за първия сезон на така дългоочаквания reboot бяха страшно двуполюсни, но HBO Max ще продължи живота на "Сексът и градът". След смъртта на Тузара, отсъствието на Саманта и куп други драматични моменти, в новите епизоди ще видим завръщането на Ейдън и може би най-накрая щастлив край за Кари и компанията.

"THE IDOL"

/това лято, HBO Max/

Не знаем много за този оригинален проект на HBO, но сме сигурни, че ще бъде епичен! Лили-Роуз Деп ще изиграе популярен поп идол, а The Weeknd - лидер на "модерен култ", който влиза в сложна връзка с главната героиня. Очаквайте Дан Леви, Трой Сиван и Джени от Blackpink, а ние май сме длъжни да споменем, че създател на сериала е Сам Левинсън. Същият, който предизвика фурор около "Еуфория".

сериали

"SEX EDUCATION", СЕЗОН 4

/тази година, Netflix/

Все още няма официална премиерна дата за четвъртия сезон на сериала, но ще има ново училище, нови локации, нови герои и "нещата определено ще изглеждат малко по-различно". Какво мислите? Трябва ли да му дам втори шанс?

сериали

"КОРОНАТА", СЕЗОН 6

/тази есен, Netflix/

Шестият и последен сезон на кралската драма ще проследи отблизо живота и царуването на кралица Елизабет II. След като екипът прекъсна снимките на сериала заради смъртта на Нейно Величество, очаква се краят да атакува стрийминг платформата около ноември. Имелда Стаунтън ще седне на трона за последните екранни моменти.

сериали

"EMILY IN PARIS", СЕЗОН 4

/тази година, Netflix/

Знаем, че току-що приключихме третия сезон и видяхме каквото видяхме, но ако Netflix спазва "традиционния" до този момент график, Емили Купър трябва да се завърне в дните преди коледните празници на 2023-та. Имаме много въпроси, но силно се надяваме Алфи и Силви да са щастливи. Заслужават го!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA