Мини курабийки с мед и мляко

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 03 август 2019

Те са нежни, ронливи и могат да издържат дълго време в буркан или метална кутия. Някога бабите ни правеха подобни и цялата кухня ухаеше на нещо уютно, сладко и незабравимо. Предлагаме ви рецепта за курабийки с мед и сухо мляко – лесна и чудесна. В рецептата не се слага ванилия, но ние сме я добавили – няма как без нея, струва ни се.

Продукти: 1 супена лъжица несолено масло на стайна температура, 1 супена лъжица пудра захар, 25 мл. от едно разбито яйце, ½ супена лъжица мед, 50 г. царевично нишесте, 20 г. брашно, 2 супени лъжици сухо мляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия.

Маслото се разбърква с пудрата захар до еднородна смес, към нея се добавя разбитото яйце, разбърква се отново, прибавя се медът, след това пресятото нишесте, ванилията, сухото мляко и пресятото брашно, в което е разбъркан бакпулверът. Омесва се меко тесто, което се разделя на две и от него се оформят малки топчици, както е показано във видеото. Подреждат се в покрита с хартия за печене тава и се пекат 15-17 минути на 150°C. Млечните курабийки могат да се съхраняват дълго време, в затворен стъклен съд. Ако ги консумирате веднага, поръсете ги с пудра захар за повече сладост и красота. А ако искате да изненадате приятели, може спокойно да занесете от тях като подарък без повод. Сладко да ви е!

Искате ли още от нашите рецепти? Може да си харесате ТУК.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA