Експертен beauty гид за грижа през цялата зима

Зимата просто е много различен сезон по отношение на грижата за кожата и косата.

Велина Василева
Велина Василева 04 декември 2021

Фотография: pexels.com

Погледнете въпроса под заглавието. Защо ли? Защото трябва едновременно да възстановим вредите, нанесени от високите температури и солената вода, и да се подготвим за хладните месеци, в които кожата и косата ни ще се сблъскат с други заплахи.

Нашите съвети плюс точните продукти ще ви помогнат да се справите с тези предизвикателства в грижата за красотата.

57

Почиствайте ефективно.

Сутрин и вечер – задължително. Само така обещанията на опаковките на серумите и кремовете, които нанасяте след това, могат да се превърнат в реалност. Препоръчваме ви да използвате хибридния 2-в-1 почистващ гел от обновената серия Waso на Shiseido, чиято текстура при допир с кожата и водата се превръща от гел в масло, а после и в мляко, като така премахва ефективно дори и водоустойчив грим, без да изсушава кожата. Другото ни предложение е успокояващият измивен балсам на SVR, който има изключителна нежна и минималистична формула, но премахва всички градски замърсявания.

Възстановете кожната бариера с хидратация.

За да стане това, използвайте продукти със серамиди, липиди и витамини, каквито най-често се съдържат в хидратиращите кремове. Такъв е Anew Hydra Pro Vita-D на Avon, който активира витамин D в кожата, запазва водата в нея и подсилва защитната й бариера. Новата Hydrating Infused Emulsion на La Mer пък е с лека като перце формула с подхранващ келп и соя, както и емблематичната за марката съставка Miracle Broth. Емулсията е различна с това, че се нанася след серума за достигане на космически нива на хидратация.

Ексфолирайте!

Кожата се нуждае от пилинг и хубавата новина е, че можете спокойно да го направите и у дома. Спазвайте следните правила – ексфолирайте с киселини, а не със скраб, и винаги го правете вечер. Нощният пилинг крем A-Oxitive Nuit на Avene е идеален за тази цел. Той съдържа ретиналдехид и провитамин Е, които стимулират клетъчната активност и изглаждат текстурата на кожата.

57

Слънцезащитата продължава да е за всеки ден.

Най-голямата грешка, която можете да допуснете в грижата за кожата, е да не нанасяте продукт със SPF всеки ден, дори навън да е зима. Препоръчваме ви да пробвате слънцезащитния крем Airthin UV Defender от серията Pure Shots на YSL. SPF50+ защитава ефективно кожата от фотостареене, като в същото време съдържа антиоксиданти, а леката текстура не омазнява.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МНОГО СВЕЖИ С МАЛКО ГРИМ? МИСИЯТА Е АБСОЛЮТНО ВЪЗМОЖНА!

57

Започнете да използвате ретинол.

Тази вълшебна съставка подпомага обновяването на клетките, премахва бръчките и дори пигментните петна. Но пък прави кожата много чувствителна към силното слънце и затова е препоръчително да се използва именно през по-хладните месеци. Kiehl's лансират един наистина революционен продукт с ретинол – Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum. Той е с технология на микродозиране, която доставя точната дневна доза от съставката за видим ефект срещу стареене на кожата.

Премахнете акнето нежно.

Акнеичната кожа може да създава проблеми през цялата година, особено при смяната на сезоните. Новият измивен гел Sebium Gel moussant actif на Bioderma действа върху причините, но и върху последствията от акнето още на етап почистване. Той отпушва порите, регулира лъщенето и запазва баланса на кожата. За локално третиране на несъвършенствата пък може да използвате концентрата от серията Sebologie на Lierac.

57

Без повече пигментни петна.

Те са спомен от лятото, който искаме да изтрием. Новият серум Anti-Pigment на Eucerin ще ви помогне в тази мисия. Той е с двойно действие и два контейнера в една опаковка, които съдържат две различни съставки. В момента преди нанасяне те се смесват за още по-оптимални резултати.

Погрижете се и за кожата на тялото.

Тя също може да страда от сухота. Creme Dermo-RL Corps на Biologique Recherche регенерира, възстановява и реструктурира епидермиса, но освен това предпазва кожата от вредните външни влияния. Новите лосиони за тяло на Weleda пък са с веган формула, съдържаща натурални растителни масла и екстракти.

Преборете сухотата.

За да възстановите косата си, ще ви трябват дълбоко подхранващи продукти. Използвайте възстановяващия серум без отмиване Absolue Keratine на Rene Furterer, който укрепва късащите се краища и има съставки с 99% натурален произход. Или пробвайте дълбоко подхранващия шампоан от серията Invigo Nutri-Enrich-Blend на Wella Professionals, който съживява сухата и увредена коса, изпълвайки я с живот.

57

Върнете блясъка на русото.

Този цвят на косата е толкова капризен! Новата серия за блондинки на Bumble and Bumble Illuminated Blonde неутрализира месинговите тонове, оставяйки косата мека и хидратирана.

Разрешете основните проблеми на косата.

Те са два – раздразнения на скалпа и косопад. В първата категория влизат сърбежът, люспенето, сухотата. Тук може да ви помогне новият шампоан Psolition от серията Dercos на Vichy. Когато скалпът се омазнява, а дължините остават сухи, на помощ идва новата серия Specifique Divalent на Kerastase. Продуктите дават невероятно усещане за свежест и чистота, като в същото време хидратират кичурите. И последен, но не по важност, проблем е косопадът, който обикновено се засилва при смяната на сезоните, и особено през есента. Серумът Phytocyane на Phyto е специално създаден за лечение на женски косопад. Той енергизира и стимулира растежа на косъма, спира косопада, подобрява повърхностната микроциркулация на скалпа и дори забавя побеляването.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA