Точните идеи за фокус след завръщане от ваканция

Каквото и да мисли Том Круз по темата, понякога влизането в работен режим наистина е мисия невъзможна.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 16 август 2022

Когато човек е в състояние да взима бързи, прецизни и балансирани решения, съзнанието му е 100% фокусирано и успешният, спокоен живот далеч не изглежда като химера.

Но как можем да поддържаме тази прекрасна мисловна форма, особено след като току-що сме се завърнали от лятната ваканция и мислите ни са насочени към всичко друго, но не и към стотиците желания в служебния мейл?

рфтгъуй

ПОВЕЧЕ ТЕЧНОСТИ

В повечето случаи умът ни функционира "като бръснач" тогава, когато в ежедневието си приемаме повишено количество на течности - вода, чайове, смутита и т.н. Все пак организъмът ни е съставен от около 70% вода, така че не е за предпочитане да бъдем хидратирани, особено през лятото - задължително е.

Simple trick: Изтисквайте малко лимонов сок в чашата с вода. Така ще бъдете свежи и леки, без да усещате ленивост. Следователно ще имате повече енергия.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:  9 ХРАНИТЕЛНИ КОМБИНАЦИИ, КОИТО НИ ПОДДЪРЖАТ ЗДРАВИ

cvfgbh

СПОРТ

Истината е, че концентрацията обожава движението. Сутрeшен джогинг, йога вкъщи, кратка разгрявка с подръчни предмети в офиса... чистият и бистър ум обича физически упражнения.

Доказано е, че когато раздвижвате мускулите, стимулирате кръвообращението си и предразполагате мозъка си да функционира на по-високи обороти, които в крайна сметка рефлектират пряко върху качеството на вашето ежедневие.

fghj

ТРЕНИРОВКИ И ЗА УМА

Концентрирана мисъл се тренира не само с определени физически упражнения, но и с такива, които ангажират умствената дейност.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СПОРТНАТА МОТИВАЦИЯ СЛЕД ЛЯТНАТА ПОЧИВКА Е ВЪЗМОЖНА

Може да организирате вечер с игри - така ще имате the best of both worlds. Ще се забавлявате, а на следващата сутрин наистина бързо ще започнете с отмятането на задачите от календара в офиса.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA