7 трика гримът ти да не се събира в гънките

Честно казано, това е ръководството, от което се нуждае всяка мазна кожа.

Може да не сте в състояние да обясните какво представлява "cake" гримa сам по себе си, но определено го познавате, когато го видите на своето или на нечие чуждо лице.

Всяка линия, петънце, негладка част от кожата, пора или друго несъвършенство, изглеждат по-интензивни и очевидни, отколкото са в действителност. И въпреки че дните ви в средното училище може да разкажат различна история, фон дьо тенът с пълно покритие невинаги е виновникът.

Често това е начинът, по който нанасяте продуктите, формулите и техниките, които използвате.

цфжбнм

Това, което всички виждаме е грим, по-точно фон дьо тен, който изглежда гъст, тежък и забележим. Цялостната визия стои на петна, не е слепнала добре по кожата и се свлича - общо взето всичко различно от грим, който изглежда "безупречен".

Понякога причината е твърде голямо количество продукт или неподходящите такива. Друг път това е по-скоро свързано с действителната ви кожа - особено ако е твърде дехидратирана (правете разлика от суха!) или омазнена.

Имайки предвид казаното дотук, нека да разгледаме няколко професионални съвета как да освежите вече "свлечения" грим и как да го предотвратите следващия път.

cfvgbhn

Фотография: Pexels

ФИКСИРАЩ СПРЕЙ

Ако все още не използвате спрей за фиксиране на грима, то е време да си купите. Когато приключите с цялото контуриране, бронзиране, фиксиране и подчертаване, а лицето изглежда като напудрена поничка, трябва да разтопите цялата пудра в кожата си. Така пудрените агенти ще навлязат в по-долните пластове и ще ги "бетонират".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЕТНИТЕ ГРИМ ПРОДУКТИ, БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕТЕ

cvbnm

BLEND IT, GIRL!

Както беше казала Кайли Дженър, блендвайте, блендвайте и пак блендвайте! Равномерното нанасяне на фон дьо тен изисква повече от просто потупване или размазване с пръсти. Всъщност, ако нанасяте продукта с пръстите си, вероятноста да добиете "cakey makeup" е огромна.

Използвайте своята влажна гъба и разнасяйте не с "намазващи" движения, а с леки потупващи, бързи и почти на едно място. Когато погледнете лицето си в огледалото, не трябва да има пласт като минато с "метла". Доброто преливане ще елиминира всякакви груби линии и ще гарантира, че всеки милиметър от кожата ви е покрит равномерно.

cfvgbh

Фотография: Pexels

ХИДРАТАЦИЯ

Ако сте следвали всички стъпки за изпичане, но въпреки това коректорът ви изглежда сякаш сте писали с тебешир, то тогава се нуждаете от малко хидратация обратно в кожата. Използвайте спрей за лице или тоник, който съдържа овлажняващи агенти.

Той ще хидратира фините линии и ще разтвори прахообразните остатъци, които са в повече. Но не го пръскайте върху лицето си – напръскайте го направо върху чистата гъба за грим. Потупайте няколко пъти върху опакото на ръката си, за да отстраните излишното, след което леко го притиснете върху проблемния участък, за да коригирате сухотата, без да съсипете цялата визия.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХИДРАТАЦИЯ ПРЕЗ ЛЯТОТО, НО ОТВЪТРЕ НАВЪН

fvgbhnjm

ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Прическата ви може да стои по-добре на леко мръсна коса, но същото не важи за лицето. Трябва да следвате всички стъпки при грижата за кожата в правилния ред, за да създадете най-доброто платно за грима, който ще нарисувате върху него. Нека не е мръсно, неравно или белещо се.

цжбнм

ИЗГЛАЖДАЩА БАЗА

Няма да обясняваме колко е задължително да ползвате база. По-скоро ще споменем, че ако имате неравенства по кожата, ако тя се лющи или не е ексфолирана и си личи, то ви трябва изглаждаща база. Тя не само ще изглади линиите и мимическите бръчици няма да се виждат, но ще минимизира и порите ви.

дфгхй

ПО-МАЛКО ИЛИ ПОВЕЧЕ ГРИМ?

Досаден симптом на свличащия се грим е моментът, в който той се настани във вашите фини линии, правейки ги да изглеждат като доста по-големи и дълбоки. Обикновено покривате тези зони с още повече грим, за да ги скриете, но всъщност трябва да се направи обратното.

Вместо това нанесете фон дьо тена върху цялото си лице, като избягвате зоните с гънки (около очите, челото и около устата). След това използвайте продукта, който е останал върху гъбата ви за грим в края, за да покриете съвсем леко гънките.

бнм,

НЕСЪВМЕСТИМИ ФОРМУЛИ

Ако сте изпробвали гореизброените методи и все пак гримът ви започва да се свлича след два часа, то със сигурност налице е проблемът с несъвместимите формули.

Не всички фон дьо тени са съвместими с всички основи. Както е обяснено от топ гримьорите, праймърите на основата на силикон работят най-добре с фон дьо тени, които съдържат силикони, докато тези на водна основа са малко по-гъвкави и могат да работят с фон дьо тени и на водна, и на силиконова основа.

Просто проверете списъка на съставките. Ако видите нещо, завършващо на -cone в горната част на списъка, вероятно сте си взели силиконов продукт.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA