Заблестете с този лесен коледен грим

Да, Коледа е и обичаме да сме красиви, блестящи и празнични. Показваме ви стъпка по стъпка как да направите тази грим визия на себе си.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 25 декември 2022

Дългоочакваните празници дойдоха и през идната седмица всеки ден имаме повод да сме блестящи, красиви и заредени с коледно настроение.

Сигурни сме, че имате един куп покани за партита с приятели и семейни вечери, затова ще ви помогнем като ви покажем как да постигнете тази визия в няколко лесни стъпки.

Преди всичко трябва да сте нанесли хидратиращ крем и база, според вашата кожа. Тези два продукта несъмнено ще подобрят крайния резултат на грима и времето, в което той ще стои свеж. За да получите ефекта от снимката по-горе използвайте изглаждаща база, за да може и най-малките несъвършенства да се прикрият.

КОНТУРИРАНЕ

След като сте нанесли основа е ред на фон дьо тена. Когато се гримирате за повод е важно да контурирате лицето си. Това ще спомогне за цялостната ви визия. Ако желаете по-плътно покритие може да нанесете регулярния си фон дьо тен и след това да контурирате.

Контруриращите продукти трябва да бъдат два на брой - много светъл и много тъмен. Не се плашете, ако цветовете ви изглеждат крайно неестествено.

Нанесете тъмния цвят там, там където пада сянка по лицето ви - по нослето, долу на челюстта, скулите и горната част на челото. Сега нанесете светлият на изпъкналите места - върха на носа, под очите, изпъкналата част на челюстта, върха на брадичката и челото.

Разнасяме с широка и равна четка с леки кръгообразни движения, за да постигнете красив скулптуриращ ефект. Сега, повтаряте същите стъпки със светла и тъмна пудра. Там, където сте нанесли светлия цвят нанасяте светла пудра и там където е тъмния контур - тъмната пудра.

УСТНИ

За устните може да използвате всеки един нюанс червеното, който смятате, че ви отива. Дори и дамите, които се притесняват да носят ярки тонове, сега могат да експериментират заради коледните празници.

Преди да го нанесете обаче, очертайте внимателно устните със същия цвят молив. Тук ще споделим един малък трик, който ви бъде от помощ за всяко едно събитие, което ви предстои. За по силен контур може да използвате сух коректор, който е под формата на молив и да очертаете устните от външната страна. По този начин, те ще изглеждат перфектно контурирани, а червилото ви ще издържи чак до сутринта.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЧEРВЕНОТО ЧЕРВИЛО ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ПЪРВОРОДНИЯТ ГРЯХ В ГРИМА

ВЕЖДИ

Хубаво е веждите да бъдат подчертани и след това повдигнати, за да получите лифтинг ефект на лицето. Вземете сапун или гел за фиксация, намокрете го и с чиста четка срешете нагоре като на видеото. След това, запълнете, където има дупки и задължително подчертайте в края. Минете около веждите с коректор и разнесете, за да са по-добре дефинирани.

ОЧИ

Очите са изключително важни за този грим. Те дават точно това празнично настроение на визията. Нанeсeте база, която ще направи цвета по-наситен и дълготраен. Изчакайте да изсъхне добре и след това започнете да творите.

Може да използвате чист блясък, който да нанесете с потупващи движения по окото. За по festive визия, изберете брокат с по-едри частици. След като сложите от избрания цвят блясък по целите клепачи идва ред на очната линия. Това, че е толкова графична не бива да ви притеснява, защото именно това я прави лесна за изработване. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЦВЕТЯ В ГРИМА? ЗАЩО НЕ!

Важно е да изберете качествена и надеждна очна линия, която няма да се размаже и ще остане наситено черна през цялото време. Направете очната си линия както по принцип, след което я издължете нагоре почти под веждата. Хубаво е, да направите това на отворено око, за да виждате крайния резултат. Дръпнете хоризонтална линия до малко над сгъвката на носа - направете го бавно, първо с много тънка линия, след което малко по-малко я удебелете.

За по женствена визия спиралата, което ви е нужна е със издължаващ и извиващ ефект. Нанасяте два пласта и ...воала. Вече блестите пред огледалото, готова за следващото събитие, облечена в блясък и стил.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA