Ролер за лице... старият, нов тренд

Той не е просто добър маркетинг, а важна стъпка в грижата за кожа.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 03 август 2022

Ролерите за лице не са просто добра реклама. Много дерматолози и естетици са съгласни, че тези малки инструменти осигуряват някои от най-големите ползи за кожата. Ние също се чувстваме добре, след като ги ползваме. Още ли не сте пробвали?

Въпреки че ролерите за лице станаха масови в грижата за кожата, все пак ще обясним какво всъщност са те. Инструментите обикновено се правят от "лечебни камъни" – нефрит, розов кварц и аметист, които са изгладени и прикрепени към удобна дръжка. Те са естествено хладни на допир и чудесни за намаляване на зачервяването и раздразнението.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПОЛЕЗНИТЕ КИСЕЛИНИ ЗА ЛИЦЕТО ТИ

dfghj

Ще забележите, че традиционният ролер се предлага с два камъка – по-голям за по-големите области на лицето и по-малък за по-малките области като очи и клепачи.

Движението върху кожата е полезно, ако усещате напрежение в лицевите мускули, защото натискът действа като дълбок масаж. Другият плюс е, че премахва подпухналостта, тъй като масажното действие насърчава лимфния дренаж да източва течност от лицето.

vfgbhj

Уредът е перфектен за намаляването на дълбочината на назолабиалните гънки, за лимфен дренаж и за намаляване на подпухналостта под очите. Също така, той може да помогне за масажиране на кожата и подкожните мастни възглавнички.

Имайки предвид това, ако искате да извлечете всички горепосочени предимства, задължително е да използвате ролера правилно. В противен случай целият процес може да се окаже неефективен или да причини по-големи проблеми.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕКСФОЛИАЦИЯ НА КОЖАТА С ДОМАШНИ ПРОДУКТИ

cfvgbh

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОДУКТ

Задължително трябва да използвате продукт преди това! Може да изтупате ролера от прахта, за да нанесете серум. По този начин ще увеличите максимално абсорбацията и ще осигурите равномерно разпределение на козметичното чудо.

ПОЧИСТВАНЕ

Важно е камъкът да се почиства преди всяко използване, тъй като може да пренесе прахови акари, гъбички и бактерии по кожата.

vbnh

ПОСОКА

Посоката, в която търкаляте ролера, има значение. Винаги трябва да използвате инструмента навън от центъра на лицето си. Движението напред и назад не помага за подобряване на притока на кръв, а търкалянето надолу буквално влачи кожата ви и вместо по-младежки вид, сещате се...

ОПРЕДЕЛЕН НАТИСК

Ако не прилагате достатъчно натиск, не оптимизирате възможността за стимулиране на колаген, лимфен дренаж или циркулация на кръвта. От друга страна, прекаленият натиск може да нарани повърхностните кожни кръвоносни съдове или да влоши възпалените лезии от акне. За да предотвратите и двете, използвайте бързи, но силни движения, без да си причинявате болка.

vbghnj

ИЗПОЛЗВАНЕ

Започнете от челюстта с голямата глава на ролера, след което продължете към бузите и чак до линията на косата. Продължете по този начин, докато не преминете през цялото лице.

За челото започнете точно над веждите и стигнете до линията на косата. За зоната около очите трябва да смените с по-малка глава на ролера. Започнете с вътрешния ъгъл на окото, натиснете и плъзнете внимателно към външната част. Повторете стъпките три до пет пъти седмично за максимални резултати.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA